Nyssen lippujen maksutavat uudistuvat – Arvo- ja kausilippujen hinnat nousevat

Teemu Nurmi

Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen liput ja maksutavat uudistuvat vuoden 2021 aikana.

Muutoksilla valmistaudutaan ratikkaliikenteen käynnistymiseen. Muutokset toteutetaan vaihteittain, ja ensimmäiset tulevat voimaan maanantaina 4.1.2021.

Kaikkien lippujen vaihtoaikaa yhtenäistetään. Tällä hetkellä lipputyypistä ja vyöhykemäärästä riippuen vaihtoajat vaihtelevat 60:n, 90:n ja 120 minuutin välillä. Vaihtoajat ovat kaikissa vaihto-oikeuden sisältävissä lipuissa 4.1.2021 alkaen 90 minuuttia, vyöhykemäärästä ja lipputyypistä riippumatta.

Arvo- ja kausilippujen (30 ja 90 vrk) hinnat nousevat 2-3 vyöhykkeen matkoilla kaikissa ikäryhmissä. Kerta- ja vuorokausilippujen sekä 360 vrk kausilipun hinta pysyvät ennallaan. Seniorialennukseen tulee korotus kaikilla vyöhykkeillä. Uusi hinnasto löytyy tästä linkistä.

Opiskelijan edut siirtyvät matkakortilta mobiiliin. Opiskelijahintaisen 30 vuorokauden kausilipun saa 4.1.2021 alkaen vain Nysse Mobiili -sovelluksesta. Samalla etuuden piiriin kuuluvien ikäryhmää laajennetaan 25 vuotta täyttäneistä myös nuoriin (17 vuotta täyttäneet). Myös 30 vuotta täyttäneet ovat nyt oikeutettuja opiskelijahintaisiin lippuihin ilman myönteistä opintotukipäätöstä. Yölisä poistuu, samoin aiempi kotikuntarajoitus, joten opiskelijaetujen piiriin saadaan suuri joukko uusia asiakkaita. Arvolipun opiskelija-alennus päättyy 3.1.2021.

Arvolipulta veloitetaan jatkossa matkakortin omistajan ikäryhmän mukainen normaali hinta.

Nysse-alueen junaliikenteen lippuvalikoima täydentyy mobiililipuilla. Matkakortille ladattujen kausilippujen (30 ja 360 vrk) lisäksi Nysse-alueen junaliikenteessä (Nokia/Lempäälä/Orivesi - Tampere) kelpaavat 4.1.2021 alkaen myös Nysse Mobiilista ostetut lipputuotteet: mobiilikerta- ja vuorokausiliput sekä uusi mobiiliopiskelijakausilippu.

Lippu on käytettävä laiturialueen kortinlukijassa aina ennen junaan nousua. Liputtomalta matkustajalta voidaan periä tarkastusmaksu.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut