Aloite: Kyttälän eteläosasta "vähäautoinen kaupunginosa" – "Lisääntyvä jalankulku ja yritysten tarpeet laajentaa toimintojaan katutilaan vaativat lisää tilaa"

Kyttälän eteläosa pitäisi muuttaa vähäautoiseksi kaupunginosaksi, ehdottaa kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr.) jättämässään valtuustoaloitteessa.

Kyttälän eteläosan rajautuu aloitteessa Suvantokadun, Hatanpäänvaltatien, Rautatienkadun ja Hämeenkadun rajaamalle alueella.

Suoniemen mukaan Kyttälän alueen katutilan uudelleen jakamista tulee pohtia nopeasti uudelleen kuin alue muuttuu.

– Kun Kansi-Areenan alue jo rakentuu kovaa kyytiä ja Asemakeskuksen suunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa, lisääntyvä jalankulku ja yritysten tarpeet laajentaa toimintojaan katutilaan vaativat lisää tilaa, perustelee Suoniemi aloitteessaan.

Aloitteen mukaan Aleksanterinkatu tarvitaan yhä reittinä pohjoisesta etelään, mutta siitäkin tulisi poistaa kadunvarren parkkipaikat, jolloin kadun ravintolakeskittymä saisi paremmin tilaa terasseilleen. Otavalankatu ja Verkatehtaankatu pitäisi aloitteen mukaan rauhoittaa läpiajoliikenteeltä kokonaan siten, että vain ajo talojen pysäköintipaikoille ja Verkatehtaankadulta pohjoiseen Pellavatehtaankadulle olisi mahdollista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut