Aloite: Kyttälän eteläosasta "vähäautoinen kaupunginosa" – "Lisääntyvä jalankulku ja yritysten tarpeet laajentaa toimintojaan katutilaan vaativat lisää tilaa"

Aleksanterinkatu on tällä hetkellä vilkas bussikatu. Joonas Alanne/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kyttälän eteläosa pitäisi muuttaa vähäautoiseksi kaupunginosaksi, ehdottaa kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr.) jättämässään valtuustoaloitteessa.

Kyttälän eteläosan rajautuu aloitteessa Suvantokadun, Hatanpäänvaltatien, Rautatienkadun ja Hämeenkadun rajaamalle alueella.

Suoniemen mukaan Kyttälän alueen katutilan uudelleen jakamista tulee pohtia nopeasti uudelleen kuin alue muuttuu.

– Kun Kansi-Areenan alue jo rakentuu kovaa kyytiä ja Asemakeskuksen suunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa, lisääntyvä jalankulku ja yritysten tarpeet laajentaa toimintojaan katutilaan vaativat lisää tilaa, perustelee Suoniemi aloitteessaan.

Aloitteen mukaan Aleksanterinkatu tarvitaan yhä reittinä pohjoisesta etelään, mutta siitäkin tulisi poistaa kadunvarren parkkipaikat, jolloin kadun ravintolakeskittymä saisi paremmin tilaa terasseilleen. Otavalankatu ja Verkatehtaankatu pitäisi aloitteen mukaan rauhoittaa läpiajoliikenteeltä kokonaan siten, että vain ajo talojen pysäköintipaikoille ja Verkatehtaankadulta pohjoiseen Pellavatehtaankadulle olisi mahdollista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut