Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on Ilveksen kaikkien aikojen liigajoukkue Tamperelainen Ykkösketju-äänestyksen perusteella: ykköskentässä viilettävät Raipe, Ripa ja Oka – "Se on tietenkin kiva, että ihmiset muistavat"

Kaupunkilehti Tamperelainen etsi lokakuun ja marraskuun vaihteessa Tamperelaista Ykkösketjua. Kriteerinä oli se, että listan pelaajilla ja valmentajilla on kausia kauden 1975–1976 eli nykymuotoisen SM-liigan perustamisen jälkeen.

Äänestystuloksista voi erotella myös Ilves- ja Tappara-ketjut. Ääniä annettiin 4 137 ja äänestäjistä yli puolet (56 prosenttia) halusi Raimo Helmisen mukaan. Puolustajista Jyrki Lumme sai Timo Jutilan jälkeen toiseksi eniten ääniä (32 prosenttia) ja maalivahdeista eniten keräsi Jukka Tammi (20 prosenttia).

Raimo Helminen on tunnustuksesta ilahtunut ja hieman hämilläänkin.

– Oikein kivalta se tuntuu. On mukavaa, että tamperelaiset muistavat vielä tällaisia vanhempiakin kiekkomiehiä, Helminen kuvailee.

Toiseksi eniten Ilves-hyökkääjistä ääniä sai nykyinen seuran toimitusjohtaja Risto Jalo. ”Ripan” halusi ketjuunsa mukaan 18 prosenttia äänestäjistä. Kolmantena seuraa joulukuun alussa syntymäpäiviään viettänyt Lasse Oksanen.

– Oho! Se on tietenkin kiva, että ihmiset muistavat, Risto Jalo kommentoi.

Vuonna 1962 syntynyt Jalo ja 1964 syntynyt Helminen ovat toisilleen tuttu tutkapari.

– Ripa oli vähän vanhempana kaverina tärkeä esikuva 1980-luvun Ilveksessä, Raipe kiittelee.

Puolustuksen ykköspariksi tulee äänten perusteella Jyrki Lumme ja Risto Siltanen. Siltasen halusi Ykkösketjun puolustajaksi 15 prosenttia äänestäjistä.

– ”Rikhardilla” oli semmoinen lämäri, että sitä maalivahdit aikoinaan Pirkanmaan alasarjoissa väistivätkin ettei kiekko tule kamoista läpi, muistelee Rauno Korpi.

Allan Measures löytyy Martti Järventien kanssa kakkosparista.

– Measures oli todella taitava kiekollinen puolustaja, on helppo uskoa että yleisö muistaa hänet niin hyvin.