Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalainen mieskolmikko lähti kesäkuussa 2019 ryöstelemään – ensin varastettiin peräkärryjä, sitten moottoripyöriä

Pirkanmaalaiselle mieskolmikolle vaaditaan eripituisia vankeusrangaistuksia rikoskokonaisuudesta, jonka yksi ajoittui kesäkuuhun 2019 ja Tampereelle. Tuolloin miehet syyllistyivät useampaan rikokseen parin päivän sisällä – muun muassa useaan varkauteen, ampuma-aserikokseen sekä pahoinpitelyyn.

Tapahtumien sarja sai alkunsa, kun miehet varastivat kaksi lukittua peräkärryä Tampereen keskustan alueelta. Henkilöauton ja varastetun peräkärryn kanssa miehet olivat hämärätöissä pääkirjasto Metson parkkipaikalla, jossa he ottivat kärryyn kaksi moottoripyörää. Henkilöauto oli liikennekäytöstä poistettu, joten tästä kirjataan ajoneuvorikkomus.

Tästä seuraavana päivänä yksi miehistä lähti ajamaan varastetulla moottoripöyrällä. Hän törmäsi jalankulkijaan, joka loukkaantui törmäyksessä. Tästä kirjataan syyte pahoinpitelystä. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta moottoripyörän kuljettamiseen.

Sama syytetty vastaa asiakokonaisuudessa syytteeseen ampuma-aserikoksesta. Hän on ampuma-aselain vastaisesti pitänyt hallussaan kynäpistoolia ja patruunoita. Kynäpistooli ja viisi siihen sopivaa patruunaa on takavarikoitu miehen hallusta sekä hänen omistamastaan ja kuljettamastaan henkilöautosta. Kynäpistooli ei ole takavarikointihetkellä ollut ampumakuntoinen rakenteellisen virheen vuoksi.

Miehet ovat kokonaisuuden esitutkinnassa myöntäneet suurimman osan syytteistä oikeiksi. Osa kolmikosta on syyllistynyt tekoihin ehdonalaisen vankeuden koeaikana, joten syyttäjä vaatii nyt heille ehdotonta vankeutta.