Päätös:Tammelan stadionista on tulossa suunniteltua isompi – Katsojamäärän kasvattaminen 8 000:een maksaa 2 miljoonaa lisää, kokonaishinta 28,4 miljoonaan

Tampereen Tammelan uudelle stadionille esitetään suunniteltua suurempaa 8000 katsojapaikkaa.

Tampereen kaupunginhallitus päätti tänään esittää valtuustolle, että Tammelan stadionille tulee 8000 katsojapaikkaa.

Hankkeeseen varattua määrärahaa nostetaan 2,18 miljoonalla eurolla. Koko stadionin kustannusarvio on 28,4 miljoonaa euroa.

Alunperin suunniteltu 6200 katsojan kapasiteetti voisi rajoittaa ylempien sarjatasojen otteluiden järjestämistä uudella stadionilla.

Tampereen kaupunki teetti selvityksen, jossa tutkittiin mahdollisuutta katsomakapasiteetin kasvattamiseen. Selvityksen mukaan katsomoa voidaan laajentaa sijoittamalla parvikatsomo pääkatsomon päälle. Näin stadionin luokitus nousee UEFAn kategoriasta 3 kategoriaan 4. Kategorian nostolla on mahdollista tavoitella kansainvälisten otteluiden järjestämistä Tampereella.

Kaupunginhallitus linjasi, että Tampereen kaupunki edellyttää Suomen Palloliiton kautta haettavan UEFA:n HaTrick investointiavustuksen toteutumista 1 miljoonan euron suuruisena toteuttaakseen laajemman katsomokapasiteetin. Hankkeelle haetaan myös opetus- ja kulttuuriministeriön merkittävien liikuntapaikkahankkeiden tukea.

– Tampereella on mahdollisuus kehittyä Suomen tapahtumien ja elämysten ykköskaupungiksi. Meillä on oltava tulevaisuudessakin hyvät puitteet harrastaa urheilua ja kulttuuria monipuolisesti, matalalla kynnyksellä ja kaikissa elämänvaiheissa. Uusi Tammelan stadion kannattaa rakentaa kerralla kunnolla ja niin, että se vastaa stadionille asetettaviin odotuksiin. Näin mahdollistetaan jalkapalloilun olosuhteet pitkäikäisesti ja kestävästi, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.).

Tammelan stadion -hankkeeseen kuulu stadionin lisäksi alueelle rakennettavat asunnot ja pysäköintilaitos sekä liiketilat.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2021 ja stadion voitaisiin ottaa käyttöön marraskuussa 2023.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut