Kaksi potilasta kuollut koronaan Rauhaniemen sairaalassa – tartuntoja löytynyt kahdelta osastolta

Kuvituskuva Marko Kauko

Riina Haapala

Rauhaniemen sairaalassa Tampereella on hoidossa 36 koronatartunnan saanutta potilasta. Kaksi koronavirustartunnan saanutta potilasta on kuollut. Tartuntoja on löytynyt sairaalasta kahdelta osastolta.

Joulukuun alussa Rauhaniemen sairaalassa todettiin yhteensä seitsemällä potilaalla ja henkilökunnan jäsenellä koronavirustartunta. Sen jälkeen osastolla aloitettiin kaikkien potilaiden ja henkilökunnan koronatestaus. Tällä viikolla ensimmäisten tartunnan saaneidne potilaiden eristystarve on päättymässä ja jatkohoitojärjestelyn suunnittelu heidän osaltaan alkaa.

Perjantaina 11. joulukuuta seulontatestejä laajennettiin myös Rauhaniemen sairaalan kanssa samassa rakennuksessa oleville kahdelle vanhainkotiosastolle sekä yhdelle sairaalaosastolle. Viikonlopun aikana näissä testeissä ei ole löytynyt tartuntoja potilailta, asukkailta eikä henkilökunnalta.

Tampereen kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että koska tartuntoja on myös henkilökunnalla, tilanne on edelleen haastava työntekijöiden riittävyydenkin kannalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut