Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan Hoitokodille tunnustuspalkinto – "Hoidossa korostuvat ihmisen arvokkuus, yksilöllisyys ja kiireetön hoito"

Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiön ylläpitämä Pirkanmaan Hoitokoti saa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tämänvuotisen Elämän tähden -tunnustuspalkinnon. Taysin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2012 perustettu palkinto annetaan Pirkanmaan Hoitokodille arvostuksena ja kunnioituksena työstään sen eteen, että jokaisella olisi oikeus elää hyvä kuolema.

Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön valmistama teos luovutetaan joka toinen vuosi pirkanmaalaisten terveyden- tai kehitysvammahuollon eteen tehdystä työstä. Pirkanmaan Hoitokoti on Pohjoismaiden ensimmäinen saattohoitokoti ja se on toiminut Tampereella vuodesta 1988 lähtien. Hoitokodissa hoidetaan parantumattomia sairauksia sairastavia, elämänsä loppuvaiheita eläviä ihmisiä.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että hoitokoti tekee arvokasta ja inhimillistä työtä, jotta saattohoitoa tarvitsevilla pirkanmaalaisilla olisi mahdollisuus ja oikeus elää hyvä kuolema. Hoitokodissa pyritään hoitamaan oireita hyvin ja tukemaan elämänlaatua kuolemaan asti. Hoidossa korostuvat ihmisen arvokkuus, yksilöllisyys ja kiireetön hoito.