Valtuustoaloite: Hoitotyöntekijöille on maksettava koronalisää – "Työn vaativuustekijöiden tulisi näkyä myös palkkatasossa"

Tampereen kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) on jättänyt valtuustoaloitteen, jonka mukaan hoitotyöntekijöille tulisi maksaa koronalisää. Lisä koskisi kotihoidon työntekijöitä ja hoitohenkilökuntaa.

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina.

– Esitän, että Tampereen kaupunki tutkii mahdollisuutta maksaa Tampereen kaupungin kotihoidon työntekijöille ja hoitohenkilökunnalle koronalisää. Koronapandemia koettelee erityisesti hoitohenkilökuntaa ja kotihoidon työntekijöitä. Tartuntariski ja kontaktien määrä on suuri monilla aloilla, mutta erityisesti sairaaloissa, vanhuspalveluissa ja kotihoidossa. Monet tahot ovat vaatineet, että koronalisää tulisi maksaa kaikille niille ammattilaisille, jotka eivät voi jäädä etätöihin ja joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään, Dündar-Järvinen perustelee.

Valtuutetun mukaan myös kotihoidon esimiestyö ja johtaminen kaipaavat vahvistamista.

– Rekrytointiongelmat, sijaisten puute, kiire ja tiedottamisen puutteellisuus vaikuttavat esimiestyöskentelyyn ja johtamiseen. Uusien esimiesten perehdytysprosessin kriittinen tarkastelu ja vahvistaminen sekä nykyisten esimiesten täydennyskoulutus olisi tärkeää. Esimiesten henkiseen tukemiseen ja avun saamiseen tulisi kiinnittää huomiota, hän perustelee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut