Kolmen eri puolueen valtuutetut haluavat Tohloppi-järveen yksityisen vesipuiston – "Veden päälle rakennettu voimistelurata ja samalla hieno sekä turvallinen ajanviettopaikka eri ikäisille liikkujille"

Kolmen eri puolueen kaupunginvaltuutetun ovat jättämässä valtuustoaloitteen vesipuiston sijoittamisesta Tohloppi-järvelle

Maanantaina kaupungivaltuustolle jätettävän aloitteen ovat allekirjoittaneet Pekka Salmi (sd.), Juhana Suoniemi (vihr.) ja Petri Rajala (kok.).

Kolmikon mukaan Tampere tunnetaan järvien kaupunkina, mutta niiden hyödyntäminen virkistyskäyttöön on kesäaikaan uimarantoja ja veneilyä lukuun ottamatta vähäistä.

Tohloppi-järven virkistysmahdollisuuksia on kehitetty vuodesta 2016 alkaen yksityisenä liiketoimintana. Tohlopissa on aurattu valaistu luistelurata talviaikaan ja vuokraamosta on voinut lainata muun muassa retkiluistimia. Kesällä 2020 Tohlopilla aloitettiin wake-board-toiminta ja sup-lautojen vuokraaminen Epilän uimapaikan läheisyydessä.

– Järvelle on jo haettu lupaa ilmatäytteisen vesihuvipuisto sijoittamiseen kesäajalle 2021–2026. Vesipuisto on veden päälle rakennettu voimistelurata ja samalla hieno sekä turvallinen ajanviettopaikka eri ikäisille liikkujille, kirjoitetaan aloitteessa.

Aloitteen mukaan paikka on helposti saavutettavissa niin julkisella liikenteellä kuin omalla autolla.

Aloitteessa korostetaan, että vastaavia luonnonvesissä olevia vesipuistoja on Suomessa Oulussa ja Espoossa. Maailmalla vastaavia on ollut jo aiemmin.

– Vesipuistolla voisi olla positiivinen vaikutus myös kotimaan matkailuun Tampereelle. Vesiharrastuspaikat tulisi keskittää mieluusti samaan paikkaan eikä ripotella niitä ympäri kaupunkia, perustelevat aloitteen tekijät.

Aloitteessa esitetään, että kaupunki käynnistää toimenpiteet, joiden avulla yksityinen vesipuistohanke Tohloppi-järvelle on mahdollista toteuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut