Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Kaupin vastaanottokeskus muutettava turvakodiksi – "Päätöksellä merkittävä signaalivaikutus"

Kaupin vastaanottokeskus pitäisi muuttaa turvakodiksi, ehdottaa kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) valtuustoaloitteessa, jonka hän jättää maanantaisessa kaupunginvalttuston kokouksessa.

Vastaanottokeskus perustettiin Kaupin sairaalan tiloihin vuonna 2016.

Vallinin mukaan maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden ja laittomien siirtolaisten määrä vähentynyt huomattavasti. Vallinin mukaan päätöksellä olisi merkittävä signaalivaikutus.

– Humanitäärinen maahanmuutto aiheuttaa kaupungille ylimääräisiä kustannuksia sekä kasvattaa segregaatiokehityksen vaaraa. Riski siitä, että myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet vastaanottokeskuksen asukkaat eli ns. paperittomat eivät palaa kotimaahansa, vaan jäävät Tamperelle, on ilmeinen, perustelee Vallin aloitteessaan.

Valtuutettu ehdottaa, että vastaanottokeskuksen sijaan Kaupin sairaalan tiloihin voitaisiin järjestää esimerkiksi naisten ja lasten turvakoti tai muuta matalan kynnyksen palvelua, kuten esimerkiksi asunnottomien kansalaisten hätämajoitusta.