Aloite: Kaupin vastaanottokeskus muutettava turvakodiksi – "Päätöksellä merkittävä signaalivaikutus"

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kaupin vastaanottokeskus pitäisi muuttaa turvakodiksi, ehdottaa kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) valtuustoaloitteessa, jonka hän jättää maanantaisessa kaupunginvalttuston kokouksessa.

Vastaanottokeskus perustettiin Kaupin sairaalan tiloihin vuonna 2016.

Vallinin mukaan maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden ja laittomien siirtolaisten määrä vähentynyt huomattavasti. Vallinin mukaan päätöksellä olisi merkittävä signaalivaikutus.

– Humanitäärinen maahanmuutto aiheuttaa kaupungille ylimääräisiä kustannuksia sekä kasvattaa segregaatiokehityksen vaaraa. Riski siitä, että myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet vastaanottokeskuksen asukkaat eli ns. paperittomat eivät palaa kotimaahansa, vaan jäävät Tamperelle, on ilmeinen, perustelee Vallin aloitteessaan.

Valtuutettu ehdottaa, että vastaanottokeskuksen sijaan Kaupin sairaalan tiloihin voitaisiin järjestää esimerkiksi naisten ja lasten turvakoti tai muuta matalan kynnyksen palvelua, kuten esimerkiksi asunnottomien kansalaisten hätämajoitusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut