Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mariskan arveluttavia Navidadii-hittejä tehnyt Matti Huhta on monen toimen mies – Tampereen Hiedanranta sai Seremoniamestarin

Henkilö: Mariskan arveluttavan joululevyn taustavoima ja suomiräpin isoisä markkinoi nyt Tampereen uutta kaupunginosaa.

Jos haluat punaista tupaa, perunamaata ja kahta autoa pihalle, niin Hiedanranta ei ole paikka sinulle.

Jos haluat vireää kaupunkielämää järven rannalla lyhyen ratikkayhteyden päässä keskustasta, niin muuta Hiedanrantaan. Kaupunkiviljelyä siellä voi kuitenkin jo harrastaa!

Näin muotoilee syksyn aikana Tampereen uutta kaupunginosaa kehittävän Hiedanrannan Kehitys Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkönä aloittanut Matti Huhta.

– Tehtävänäni on se, että ihmiset tietävät, miten uuden kaupunginosan rakennuttaminen edistyy. Hiedanrantaan pitää liittyä myös positiivinen odotus, muotoilee Huhta.

Tampereen kaupungilla on suuret odotukset Lielahden kylkeen rakentuvasta kaupunginosasta, johon on tulossa jopa 25 000 asukasta ja työpaikkoja 10 000 ihmiselle.

Tampereen kaupunki osti alueen ytimenä olevan vanhan tehdasalueen 26 miljoonalla eurolla vuonna 2014.

Kaupunginosaa on markkinoitu myös muun muassa kokeiluympäristönä älyteknologialle, ekologisuudella ja vireällä kaupunkikulttuurilla.

Viime vuosien ajan Hiedanranta ja vanhan tehdasrakennukset ovat olleet väliaikaisesti vapaan kulttuurin temmellyskenttä.

Huhta on kaupunkikulttuurissa kotikentällään. Suomiräpin isoisä Seremoniamestari tuntee entuudestaan väliaikaisen Hiedanrannan vireän kulttuuriympäristön.

– Pidän hyvänä, että kaupunki alueen ostettuaan avasi sen kaupunkilaisille. Annan mielelläni megafonia myös nykyisille toimijoille.

Huhta kuitenkin korostaa, että tulevaisuuden kaupunginosan rakentaminen ja väliaikaisessa Hiedanrannassa viime vuosina versonut kulttuuri eivät ole sama asia, vaikka molemmat ovat kiinnostavia ja omien arvojen mukaisia.

– Kaupunkikulttuuria ei voi luoda rakennuttaja tai virkamies. Sen luovat lopulta alueella asuvat ihmiset.

Mainostoimistoissa muun muassa copy writerinä meriittejä kerännyt Huhta, 44, ei ole vielä kehitellyt markkinointisloganeja Hiedanrannan myymiseksi.

– Niillä ei ole hirveä kiire. Kaupungin tahto on olemassa, eikä se ole muuttunut. Strategiasta lähdetään liikkeelle.

Aluemarkkinointi ei ole Huhdalle vierasta. Mies on kuntamarkkinoinnin Suomen mestari vuodelta 2012. Vaasan seudun kehitysyhtiö Vasekin hankkeella haettiin huomiota Vaasan seudun energiasektorille tuolloin mainostoimistossa työskennelleen Huhdan konseptilla.

Vaikka nykyisin artistinimeä Sere käyttävän Huhdan edellinen soololevy on vuodelta 2016, löytyy muun muassa Vain elämää -ohjelman tutuksi tekemän Mariskan Navidadii-nimiseltä arveluttavaksi markkinoidulta uudelta joululevyltä Huhdan kappaleita.

Irtoaako jo rap-riimejä Hiedanrannasta?

– Jos jossain yrityksessä päätetään, että tehdään räppi, niin se ei ole hyvä idea. Todennäköisesti siitä tulee kauhea.