Tamperelainen Leena Taivalsaari voitti piparinleivonnan SM-kilpailun – Lue hänen vinkkinsä onnistuneisiin pipareihin

Tamperelainen Leena Taivalsaari voitti Myllyn Paras Finland Oy:n järjestämän piparinleivonnan SM-kilpailun aikuisten sarjan.

Taivalsaari on piparinleivonnassa tuplamestari, sillä hän nappasi Suomen mestaruuden myös vuonna 2017.

Leena Taivalsaaren voitokkaan teoksen nimi oli Jouluillallinen.

– Minulle on ollut aina tärkeintä joulussa se, että koko perhe on koolla. Tänä vuonna se ei koronan takia onnistu, mutta halusin koota työhöni kaikki tärkeimmät asiat: täydet ruokalautaset, joulukuusen, kynttilät ja joululahjat. Vain läheisimmät ihmiset puuttuvat, Leena Taivalsaari kertoo tiedotteessa.

Tuomaristoon teki vaikutuksen teoksen liikuttava tarina ja työn tekninen toteutus. Jouluillallisessa pienetkin yksityiskohdat, kuten aterimet, kynttilät ja täydet ruokalautaset oli mietitty loppuun asti ja teoksen piparit oli paistettu taitavasti.

Piparinleivonnan SM-kilpailu järjestettiin lauantaina 28.11. perinteistä poiketen virtuaalisena. Finalistit leipoivat yhtä aikaa kotikeittiöissään ympäri Suomen ja tuomaristo seurasi kilpailijoiden työskentelyä videopuhelun välityksellä.

Finaalissa kilpailijat toteuttivat vapaamuotoisen työn, jonka tekemiseen oli aikaa 120 minuuttia. Annetussa ajassa finalistit piirsivät kaavat, leipoivat pipariosat, paistoivat ne, jäähdyttivät, kokosivat ja koristelivat luomuksensa. Leivontavälineitä, piparitaikinaa ja koristelutarpeita sai käyttää kilpailussa rajoitetusti.

Aikuisten ja nuorten sarjojen voittajille tarjotaan palkintojen lisäksi työpaikat Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanavista koko ensi vuodeksi.

Toiseksi aikuisten sarjassa sijoittui Kati Lehto Kangasalta. Hänen teoksensa nimi oli Joulusauna.

Leenan vinkit piparileivontaan

Jos et ehdi tehdä itse taikinaa, älä stressaa. Valmistaikina on oikein hyvä vaihtoehto.

Yhdessä leipominen on hauskaa ja tunnelmaa voi nostattaa vaikka mukavalla taustamusiikilla.

Pieni määrä jauhoja pelastaa usein kaulintavaiheessa. Taikina ei tartu leivonta-alustaan tai kaulimeen.

Ole tarkka paistaessasi pipareita. Tasainen paisto kruunaa piparin maun.

Syö sellaisenaan tai koristele. Valmiita sokerikuorrutteita saa kaupasta, mutta pikeeri on helppo tehdä itse kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja muutamasta tipasta sitruunamehua. Pursottamiseen voit käyttää vaikka minigrip-pussia. Leikkaa pieni aukko pussin alakulmaan ja anna luovuuden kukkia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut