Pyynikin Brewing Company siirtää osan tuotannostaan tavara-asemalle – tarkoituksena myös esitellä toimintaa: "Olen melko varma siitä, että haetaan anniskeluoikeudet ja haluan myös keittiön"

Kaupunki: Tavara-asemalle tuleva Pyynikin Brewing Company suunnittelee rahoittavansa muuton ja uusien tilojen laittamisen pääomasijoittajien ja joukkorahoituksen avulla.

Pyynikin Brewing Companylla on Tampereen vanhalle tavara-asemalle suuria suunnitelmia.

– Sellaiseksi kokonaisvaltaiseksi elämystilaksi olisi tarkoitus saattaa, että kunnioitettaisiin rakennusta ja aluetta ja yhdistettäisiin se artesaanituotannon ja ihmisten kohtaamispaikaksi, olutmestari Tuomas Pere kuvailee.

Pere kertoo, että panimon ajatuksena on tuoda tavara-asemalle viskin, tynnyrikypsytettyjen oluiden sekä hapanoluiden valmistus. Tarkoituksena on näyttää prosessia ihmisille esimerkiksi lasiseinien ja elämyskierrosten avulla. Yhtenä ajatuksena on tuoda mukaan myös tapahtumatuotantoa, kuten teatteria ja musiikkia.

Pyynikin nykyiset tilat sijaitsevat Raholassa ja syrjäisestä sijainnista huolimatta kävijöitä on ollut vuosittain satoja.

– Parhaimmillaan 500 ryhmää vuonna 2019.

Raholassa on 140 hengen tapahtumatila, joka toimii nyt korona-aikana henkilökunnan ruokailutilana. Tavara-asemalle suunnitellaan jopa 400 paikkaista tilaa.

– Mitään ei ole lyöty lukkoon, mutta meillä kun on tuotantotila, niin sen yhteydessä on mahdollisuus näyttää, mitä meillä on. Olen melko varma siitä, että haetaan anniskeluoikeudet ja haluan myös keittiön sinne.

Tavara-asemalle aiotaan tuoda myös panimokauppa.

– Kun ajattelee meidän myymälää, niin siellä myydään eniten spesiaaleja, joita ei saa muualta. Helsingistä on helppo tulla junalla tähän ja hakea kuukauden spesiaalipakkaus, viettää mukava ilta ja vaikka yöpyä paikallisessa hotellissa, Pere visioi.

Pyynikin panimo joutuu lähtemään Raholasta aikaisintaan ensi vuoden aikana. Tuotantoa on nykyisellä panimolla kuitenkin niin paljon, ettei se kokonaisuudessaan mahtuisi tavara-asemalle.

– Meillä on suunnitelma, mihin tehdas Raholasta tulee siirtymään. Tampereella pysytään, mutta meillä on myös kansainvälistymishanke ennen kuin Rahola muuttaa. Aika iso asia, joka julkistetaan varmaan vuodenvaihteessa. Ollaan hankkimassa isoa tuotantokapasiteettia Euroopasta, Pere kertoo.

– Meillä on jäänyt hirveä määrä olutta toimittamatta, kun ei ole pystytty tuottamaan.

Suunnitelmia on paljon, mutta millä ne rahoitetaan? Muuttaminen ja uusien tilojen laittaminen ei nimittäin ole ilmaista.

– Selkeästi on kaksi eri linjaa: pääomasijoittajat ja joukkorahoitushankkeet. Joukkorahoituksesta meillä on kokemusta, sillä ollaan rahoitettu koko systeemi, Pere kertoo.

– Nyt meillä on näyttää myös pääomasijoittajille, että ollaan Euroopan nopeiten kasvava juomayhtiö mukaan lukien panimot. Toinen on tietysti se, että Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan me ollaan Suomen arvostetuin olutbrändi. Nämä linkitetään meidän kiinnostavuuteen. Monet sijoittajat hakevat kovia kasvuyrityksiä.

Pere kertoo, että Pyynikillä on toiveena päästä avaamaan tavara-asemalla ainakin osittain keväällä 2022.

– Olisi ihanaa, jos lätkän MM-kisoihin olisi avattu ainakin osittain, kun Tampereelle tulee paljon väkeä ainakin toivottavasti

Lopullinen kokonaisuuden valmistuminen voi kuitenkin mennä vuodelle 2023, Pere arvelee. Suunnitelmia on tehty, mutta mitään ei ole lyöty vielä satavarmasti lukkoon. Sekin on vielä mahdollista, ettei Pyynikin Brewing Companya nähdäkään tavara-asemalla.

– Kaikki on mahdollista, kaupunginvaltuustokin on vielä tammikuussa. Jos ei tähän, niin ollaan jossain toisessa paikassa, mutta tämä on selkeästi ykkösvaihtoehto ja ollaan oltu alusta asti tosissaan mukana tässä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut