Pormestariehdokas heikoimpien puolella – Näillä eväillä Vasemmistoliiton Minna Minkkinen aikoo nousta Tampereen johtoon

Tampereen pormestarikilpaan lähtee Vasemmistoliiton riveistä kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen sekä puolueen varapuheenjohtaja Minna Minkkinen, 36.

– Olen tehnyt työurani Tampereella heikommassa asemassa olevien ihmisten kanssa ja haluan tuoda tämän kokemukseni Tampereen ylimmän päätöksenteon tasolle, Minkkinen linjaa.

– Tampere on enemmän kuin sen mainosvideot. Olen nähnyt työssäni lastensuojelussa ja päihdepalvelussa kaupungin toisenlaiset kasvot: eriarvoisuuden, osattomuuden ja köyhyyden. Tarvitsemme turvallisen kaupungin, jossa tuetaan kaikkia ihmisiä ja uskotaan heihin, hän jatkaa.

Minna Minkkinen nostaa vaaliteemoissaan vahvimmin esiin kaikenlaisten hoivapalveluiden laadun ja resurssien parantamisen Tampereella.

Hänen mielestään vanhusten turvallinen kotona asuminen on mahdollistettava ammattitaitoisella ja kokonaisvaltaisella kotihoidolla, koska "ei ole järkeä, että kotona asuvan vanhuksen luona käy kymmeniä eri ihmisiä toimittamissa lukuisia eri asioita".

Jonot mielenterveyspalveluihin taas ovat valitettavan pitkät ja niistä on Minkkisen mukaan päästävä nopeasti eroon.

Tampere on enemmän kuin sen mainosvideot.

– Tampereella on nähty muun muassa lastensuojelumenojen alibudjetointia vaikka tiedämme koko ajan, että menot kasvavat vuosi vuodelta. Menojen ylitystä voi hillitä toteuttamalla itse entistä enemmän lastensuojelun laitospalveluita.

Vasemmistoliiton pormestariehdokas sanoo, että Tampereen pitää kasvattaa tulojaan panostamalla enemmän työllisyydenhoitoon, parantamalla erikokoisten yritysten ja itsensä työllistäjien toimintaedellytyksiä ja tarkastelemalla Tampereen kaupungin hankintapolitiikkaa. Mahdollistaako se kaikkien pienimpien ja paikallisten yritysten osallistumisen kilpailutuksiin, Minkkinen kysyy.

Kaupungin strategian mukaan Tampere on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Minna Minkkisen mukaan Tampereen pitää näyttää muille mallia paitsi pyrkimällä hiilineutraaliuteen myös suojelemalla seudun luonnon monimuotoisuutta.

Minkkisen vaaliteemaan kuuluu myös kaupungin rohkeampi kehittäminen keskusta-alueen ulkopuolella.

– On varmistettava, että Tampereella on kohtuuhintaisia asuntoja ja sopivia koteja kaikenlaisille ihmisille. Tulevaisuudessa Tampereella ei saa olla yhtään asunnotonta, hän lausuu.

Minna Minkkinen

syntynyt Tampereella 1984

avioliitossa, kaksi kissaa ja koira

kouluttautunut lähihoitajaksi, sosionomiksi ja urheiluhierojaksi

työskentelee Tampereen kaupungin lastensuojelussa, aiemmin sosionomina päihdetyössä, mm. terveysneuvonnassa ja korvaushoidossa sekä asumispalveluissa.

kaupunginvaltuutettu 2013–, Vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtaja 2019–, Pirkanmaan Seta ry:n puheenjohtaja 2019–2020

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut