Tällaiselta näyttää Tampereen tuleva kaupunkipyörä – 700 pyörää käyttöön ensi kesänä

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän palveluntuottajaksi on valittu KaupunkiPyörä Vantaa Oy, jonka tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Tampereelle hankittavat pyörät ovat tavallisia 3-vaihteisia kaupunkipyöriä.

Palveluntuottajaksi valittu yritys on osa CityBike Global -konsernia, joka toimii maailmanlaajuisesti ja tuottaa muun muassa pääkaupunkiseudun kaupunkipyöräjärjestelmät Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä, jotka ovat kaikkien käytettävissä maksua vastaan. Kaupunkipyörät saa käyttöönsä mobiilisovelluksella. Matkan jälkeen kaupunkipyörä palautetaan kaupunkipyöräasemalle, josta se on heti seuraavan halukkaan käytettävissä.

Kaupunkipyöräjärjestelmän hinta neljän vuoden sopimuskaudelle on noin 1,4 miljoonaa euroa. Järjestelmä koostuu 700 kaupunkipyörästä, 70 kaupunkipyöräasemasta, 1050 kaupunkipyörätelineestä ja 70 infotaulusta sekä kaupunkipyörien hallintajärjestelmästä, ohjelmistoista, tietoliikenneyhteyksistä sekä ylläpito- ja asiakaspalvelusta.

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön kesällä 2021 Tampereen keskusta-alueella. Kaupunkipyörien asemat sijoittuvat keskeisten palveluiden ja joukkoliikennereittien läheisyyteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut