USU: Osassa sairaanhoitopiirejä on pitänyt säännöstellä myös henkilöstön influenssarokotteita

Influenssarokotteiden poikkeuksellisen suuri kysyntä on johtanut erityisjärjestelyihin myös henkilökunnan rokottamisessa osassa sairaanhoitopiirejä.

Osa sairaanhoitopiirien henkilöstöstä on jäänyt ilman haluamaansa rokotetta, kertoo Uutissuomalainen (USU).

Uutissuomalainen kysyi kaikilta 20 sairaanhoitopiiriltä joulukuun alkupuolella, onko influenssarokotteita riittänyt hoitohenkilöstölle ja onko rokotuksissa jouduttu turvautumaan erityisjärjestelyihin. Vastaus tuli 18 sairaanhoitopiiristä.

Valtaosassa sairaanhoitopiirejä rokotteita on riittänyt, ja rokottaminen jatkuu yhä.

Moni sairaanhoitopiiri kertoo tehneensä rokotteista lisätilauksia Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Monissa vastauksissa huomautettiin, että tiedot koskevat vain erikoissairaanhoidon henkilöstöä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ja Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä rokotteita on kohdistettu kaikkein tärkeimmille henkilöstöryhmille, kertoo USU.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä rokotuksia annettiin aluksi vain korkean riskin potilaita hoitaville työntekijöille ja sen jälkeen ajanvarauksella muille.

Suomen suurimmassa sairaanhoitopiirissä Husissa erikoissairaanhoidon henkilökunnalle influenssarokotuksia oli viime viikon loppuun mennessä annettu 21 000.

– Rokotuskattavuus on työssä olevan henkilöstön osalta nyt 89 prosenttia, mikä on linjassa aiempien vuosien marraskuun lopun kattavuuteen. Rokotukset jatkuvat vielä, ja uskon kattavuuden nousevan yli 95 prosenttiin, jos rokotteet riittävät, sanoi apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Rokotuskattavuus on viime vuosina ollut aina yli 95 prosenttia.

– On harmillista, että influenssarokotteet ovat joissakin sairaanhoitopiireissä alueittain loppuneet. Tärkeä tehtävämme on rokottamalla suojata väestöä ja terveydenhuollon henkilöstöä jo potilasturvallisuudenkin vuoksi, Ruotsalainen toteaa USU:lle.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut