Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Kaupunkilehti katsoo aina eteenpäin” – Kaupunkilehtikonkari Turusta tuli töihin kaupunkiin, jossa ratikkakin etenee

Näkökulma: Tamperelainen sai riveihinsä kaupunkilehtikonkarin Turusta. Teemu Nurmen mukaan Tampere on kaupunki, jossa saadaan aikaan.

Tampereella on taipumus tarttua toimeen rivakasti ja saada hommat valmiiksi etuajassa.

Näin tiivistää Tampereen asioita vähintäänkin sivusilmällä tarkasti seurannut toimittaja Teemu Nurmi.

– Seurasin vuosikausia Turun raitiotiehanketta, joka piti vielä jossain vaiheessa hoitaa yhteishankintana Tampereen kanssa. Nyt Tampereella on pian valmista ja Turussa odotetaan vielä päätöstä, konkretisoi Nurmi heittoaan.

– Kun lapsuudessani vertailtiin Tampereen ja Turun asukasmääriä, niin nyt Tampere on karannut selkeäksi haastajaksi pääkaupunkiseudulle.

Turkulaiseen lähes kaksi vuosikymmentä kirjoittanut Aurajoen varren kaupunkilehtikonkari on joulukuun alusta lähtien työskennellyt Tammerkosken Koskitalossa Tamperelaisen toimittajana.

– Kaupunkilehdessä lukijalle pitää tarjota rohkeita juttuvalintoja. Aivan kaikesta kaksi kertaa viikossa ilmestyvät lehti ei voi sivuillaan kirjoittaa. Lisäksi kaupunkilehti katsoo aina eteenpäin.

Tamperelaisnainen otti riskin ja rakastui turkulaiseen.

Nurmen mukaan eteenpäin katsominen tarkoittaa muun muassa sitä, että lehti ennakoi ajankohtaisia paikallisia puheenaiheita ja mielenkiintoisia tapahtumia ja ilmiöitä kaupunkikulttuurissa.

Kaupunkilehtikonkarin mukaan paikallisuus on kaupunkilehden menestyksen edellytys. Sisältö on koettava läheiseksi, vaikka kyseessä olisi lähes 400 000 asukkaan kaupunkiseutu, kuten Tampereella.

Nurmi korostaa, että kaupunkilehti tekee tinkimätöntä työtä oman alueensa menestyksen edellytysten eteen.

– Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki jutut ovat myötäkarvaan silittämistä. Kaupunkijournalismi osoittaa myös ongelmia ja epäkohtia, joiden hoitaminen tekisi alueesta vielä paremman paikan, sanoo Nurmi.

Tampereelle ja Hervantaan Nurmen on vetänyt myös tamperelainen naisystävä.

– Tamperelaisnainen otti riskin ja rakastui turkulaiseen. Tosin tamperelaiset ovat avoimempia kuin turkulaiset. Täällä muualta tulleet otetaan mukaan juttuihin helpommin kuin esimerkiksi Turussa.

Juhani Tammisen tuoreen elämäkerran toimittanut kiekkomies on havainnut, että Tampere on edelleen maineensa veroinen kiekkokaupunki.

– Täällä tunnustetaan avoimemmin väriä eli Tappara ja Ilves näkyvät katukuvassa. Tämä on hieno asia.