Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilveksen riveistä lähtee kaksi pelaajaa – palaavat Pohjois-Amerikkaan

Tänä syksynä lainasopimuksilla Ilveksessä pelanneet Juuso Välimäki ja Barrett Hayton palaavat Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen.

22-vuotias Välimäki on edustanut kasvattajaseuraansa edellisen kerran A-nuorten sarjassa kaudella 2014–2015. Koko viime NHL-kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut puolustaja on Calgary Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2017. Tällä kaudella hän pelasi uransa ensimmäiset Liiga-ottelut. Pohjois-Amerikkaan palatessaan Liigan puolustajien pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Välimäki tehtaili 19 ottelussa pisteet 2+17=19, joilla hän on koko sarjan pistepörssissä seitsemäntenä. Plusmiinussaldollaan +15 puolustaja on Liigan tilaston kolmannella sijalla.

Viime kaudella Arizona Coyotesin NHL-joukkueeseen noussut Barrett Hayton on seuran ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2018 ja viime vuodenvaihteessa MM-kultaa voittaneen Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni. Hyökkääjä pelasi Ilveksessä kahdeksan Liiga-ottelua tehoilla 0+4=4.