Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Oho, uusi tornitalo tulossa Tampereen keskustaan! – 23-kerroksinen talo tulee asuinkäyttöön

Tampereen keskustaan pääradan ja aseman läheisyyteen, Tullin kaupunginosaan on suunnitteilla uusi korkea asuinkerrostalo. Asemakaavamuutos koskee osoitteessa Sumeliuksenkatu 18 sijaitsevan Pienteollisuustalon tonttia.

Alustavassa viitesuunnitelmassa 23-kerroksiseksi suunniteltu asuintorni sijoittuisi tontin pohjoispäädyn rakentamattomaan osaan. Pienteollisuustalo säilyy nykyisessä käytössään toimisto- ja liiketilana.

Suunnittelualue sisältyy korkeaan rakentamiseen soveltuvalle vyöhykkeelle. Suunnittelun yhtenä lähtötietona toimii myös Tampereen keskusta-alueen korkean rakentamisen selvitys.

Hankkeen merkittävät ympäristövaikutukset selvitetään ja alueen rooli kaupunkikuvallisesti keskeisellä paikalla huomioidaan suunnittelussa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä olon ja siitä saadun palautteen käsittelyn jälkeen alkaa kaavaluonnoksen valmistelu. Selvitysaineisto tulee nähtäville ennen asemakaavaehdotuksen laatimista.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla 7.1.2021 saakka.