Parkkitalo palkittiin Kangasalla – "Keskustelee luontevasti ympäröivän kaupunkitilan suuntaan"

Kangasalan vuoden 2020 rakennushanke on parkkitalo. Simo Veijalainen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kangasalan Parkki Oy:n pysäköintitalo Kangasalan keskustassa on valittu vuoden 2020 rakennushankkeeksi Kangasalla.

Vilinnen teki Kangasalan kaupungin viranomaislautakunnan työryhmä. Valinnan perusteluna ovat tulevaisuuteen katsovat tekniset ja kaupunkikuvalliset ratkaisut.

Pysäköintitalo sijaitsee Kangasalan keskustassa kaupunkikuvallisesti keskeisellä paikalla. Kohdetta on kutsuttu nimellä ”Suomen kaunein parkkihalli”.

Työryhmän mukaan rakennus keskustelee luontevasti ympäröivän kaupunkitilan kanssa niin aukion, hautausmaan kuin valtatienkin suuntaan.

Työryhmä päätti jakaa varsinaisen vuoden rakennushanke-tittelin lisäksi kunniamaininnan, jonka sai Pikkolaan Puusepäntielle rakennettu asuinkerrostalo, As Oy Kangasalan Puusepänkulma.

Kerrostalohankkeessa on toteutettu rohkeasti saman katon alla eri tyyppisiä asuntoja. Yhteistiloihin on kiinnitetty erityistä huomiota esimerkiksi sijoittamalla kattokerrokseen saunaosasto. Myös julkisivuarkkitehtuuri värityksineen on onnistunut hyvin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut