Sasha Barkov pääsi seitsemän vuoden tauon jälkeen Koulukadun ulkojäille! – Ville Nieminen ja Aimo Räsänen ovat olleet kavereina joka aamu

Aika kuluu nopeasti Tampereellakin. Kerrataan siitä tärkeimmät: siitä on viisitoista vuotta aikaa, kun Ville Nieminen ja nuorempi Aleksander Barkov pelasivat ensimmäistä kertaa jääkiekkoa yhdessä. Tammikuu 2005, Johanneksen koulun kenttä.

Floridassa on paljon, mutta siellä ei ole Koulukatua – Ulkojäät tulevat nyt takaisin, sanoo Ville Nieminen

– Vähän aikaa katselin, että nämä liikkeet olen nähnyt aiemminkin. Tajusin, että se on Barkovin poika.

Nuorempi Barkov tunnisti näyttävällä autolla peleille saapuneen aikuisen miehen hyvinkin nopeasti.

– Katsoin että sieltä tulee Stanley Cup-äijä rinta röyheänä, "Sasha" kuittaa.

Muutama vuosi myöhemmin Tampereella muistetaan, miten konkari-ikäinen Nieminen otti Barkovin ja Henrik Haapalan siipiensä suojaan Tapparan miesten edustusjoukkueessa. Etenkin Barkovin osalta kansainvälisen uran syntyminen oli jopa väistämätöntä: viimeistä syksyään "Sasha" pelasi Tappara-organisaatiossa 2012, seuraavana vuonna kutsui jo Floridan valot.

– Seitsemän vuotta siitä on aikaa, kun olen viimeksi ollut Koulukadulla peleillä. Ei tämmöistä Floridassa ole, "Sasha" muistelee itse.

Miten Florida Panthersissa suhtaudutaan Koulukadun ulkojäähän?

– Ei semmoisia kannata miettiä. Kyllä elämää pitää saada elää, sanoo Ville Nieminen.

Hyvää höntsäkiekkoa ja kunnon suurten värikynien tarinoita täydentää osaltaan kaksikon hyvä ystävä, näyttelijä Aimo "Ami" Räsänen. Hänelle Hakametsä on vuosien varrella ollut suorastaan toinen koti: molemmat pojat ( Aapeli ja Iivari) ovat Tappara-kasvatteja ja nuorten maajoukkuepelureita.

Aapelin ura jatkuu tällä kaudella Kalpassa, Iivari jatkaa rapakon takana.

– Rannelaukaukseni on kuin japanilainen puutarha. Se ei tule koskaan valmiiksi.

Sasha Barkovin, Ville Niemisen ja Aimo Räsäsen mietteitä jääkiekosta, elämästä ja tamperelaisen ulkoliikunnan mahdollisuuksista on luettavissa lauantain printti-Tamperelaisesta.

Floridassa on paljon, mutta siellä ei ole Koulukatua – Ulkojäät tulevat nyt takaisin, sanoo Ville Nieminen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut