Vaikka Joulupukki ei voi laulaa, Joulupukki voi lentää

Joulupukki ei voi laulaa, mutta Joulupukki voi sen sijaan lentää. Arkisto/Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen uutisoi aiemmin joulukuussa, että koronavuosi on tuonut myös Joulupukin vastuulliseen hommaan paljon haasteita. Laulaminen on todennäköisesti täysin poissuljettu asia, sillä siinä piilee vahva koronariski.

Jos Joulupukki ei kuitenkaan voi laulaa, hän voi kuitenkin lentää. Nimittäin: ensi keskiviikkona 16. joulukuuta kello 10.30 alkaen nostetaan Joulupukki ilmaan Taysin uuden Lasten ja nuorten sairaalan ikkunoiden taakse. Ilmojen halki liitelevä Taikapukki saa seurakseen nuoret sirkustähdet, kun Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, Lastenklinikoiden Kummit, Jalo & Jalo Oy, Taikakartanon Taikapukki sekä Sorin Sirkus yhdistävät asiassa voimansa.

Kyseessä on jouluinen ulkoilmatapahtuma, jonka alkusysäys tuli Jalo & Jalo Oy:n tarjouksesta nostaa Joulupukki ilmaan. Yritys tarjoaa tapahtuman käyttöön nostolava-auton, jonka korissa pukki tervehtii sairaalan lapsia ikkunan takaa. Tässä asiassa välittäjänä toimi Lastenklinikoiden Kummit.

Taysin varhaiskasvatus päätti pyytää tapahtumaan liittyen apuun lisävoimia tuottamaan jouluiloa ulkotiloihin – ja sitä apua antaa Taysin ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:npitkäaikainen yhteistyökumppani Sorin Sirkus.

Samalla kun pukki leijuu ilmassa, lasitaideteos Suojan ympärillä taiteilevat Sorin Sirkuksen nuoret tähdet Taina Kopran tätä varten suunnitteleman ohjelman mukaan. Luvassa on näyttävä tulishow, mikäli sää vain sallii.

Joulupukki ja sirkustaiteilijat esiintyvät ensin uuden Lasten ja nuorten sairaalan puolella ja siirtyvät nostokorista alas päästyään Taysin pääsisäänkäynnin puolelle Sydänsairaalan eteen, Liekkipatsaan läheisyyteen ja maan tasalle jatkamaan esityksiä.

Pääsisäänkäynnin puolella jouluilosta pääsevät osalliseksi Lasten ja nuorten sairaalan pihan puolella oleilevat potilaat ja extrabonuksena kaikki ohikulkijat, Sydänsairaalaan asiakkaat ja muut mahdolliset ikkunoista kurkkijat.

Sairaalan lapset askartelevat Joulupukkia varten ikkunakoristeita tervehdykseksi. Pukki ei näillä näkymin pääse sairaalaan jouluaattona, vaan tontut hoitavat lahjat osastoille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut