Rauhaniemen sairaalassa uusia koronatartuntoja – tartuntoja nyt 35, yksi kuollut

Rauhaniemen sairaalan potilaat ja henkilökunta on tähän mennessä testattu kahdesti. Kuvituskuva. Ilona Noponen

Riina Haapala

Tampereella Rauhaniemen sairaalassa on todettu uusia koronavirustartuntoja. Tartuntoja on löytynyt yhteensä 35. Sairastuneista 19 on potilaita ja 16 henkilökuntaa. Yksi koronavirustartunnan saanut potilas on kuollut.

– Otamme osaa omaisten suruun. Teemme kaikkemme, että Rauhaniemen sairaalan koronavirustilanne saadaan rauhoittumaan, kertoo sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaja Taru Kuosmanen tiedotteessa.

Joulukuun alussa Rauhaniemen sairaalan osastolla todettiin yhteensä seitsemällä potilaalla ja henkilökunnan jäsenellä koronavirustartunta. Sen jälkeen osastolla aloitettiin kaikkien potilaiden ja henkilökunnan koronatestaus. Heiltä on otettu testi tähän mennessä kahdesti.

Ensimmäisten tartuntojen löydyttyä osastolle ei ole otettu uusia potilaita. Tartunnan saaneet ja altistuneet potilaat on hoidettu erillään muista potilaista ja tartunnan saaneille on perustettu oma osasto.

Vierailut Rauhaniemen sairaalan osastoilla on kielletty lukuun ottamatta saattohoidossa olevia ja kriittisesti sairaita potilaita. Vierailut on kielletty myös muilla Tampereen kaupungin sairaalaosastoilla ja Oriveden terveyskeskussairaalassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut