Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättimäinen Kulttuurigaala Tampereella 2021 ja 2022 – "Isännöiminen on meille suuri kunnia ja suunnannäyttäjä tavoitellessamme vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi"

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa Tampereella vuosina 2021 ja 2022. Suorana Ylen TV1-kanavalla televisioitava viihteen ja taiteen juhla huipentuu suuren yleisön äänestämän Vuoden Kulttuuriteko -palkintoluokan voittajan julkistamiseen.

Vuoden 2021 tilaisuus järjestetään 25.11. Mediapoliksen tiloissa rajoitetusti 300 kutsuvieraalle. Vuotta myöhemmin tavoitellaan moninkertaista yleisöä, kun Tampereelle valmistuva Uros Live -areena houkuttelee kulttuurin ja taiteen ystävät täysin uusiin puitteisiin.

– Kulttuurigaalan isännöiminen on meille suuri kunnia ja suunnannäyttäjä tavoitellessamme vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi yhdessä Pirkanmaan kuntien kanssa, painottaa Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja ja kulttuuripääkaupunkihankkeen projektijohtaja Perttu Pesä tiedotteessa.

Ensi syksynä aloittava vuotuinen gaala lähtee luomaan uutta ammentaen uudella tavalla nykyhetken ilmiöistä ja tulevaisuuden visioista. Kulttuurin eri muotoja yhdistävien viihde ja taide-esitysten kirjoa täydentävät suomalaisen kulttuurin tuoreiden saavutusten ja aiempien urotekojen palkitsemiset.

Erilaisten huomionosoitusten taustoitukseen ja ehdokasasetteluihin sekä valintoihin osallistuu monipuolinen joukko suomalaisen kulttuurin asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta kulttuurilaitosten taustahahmoista yritysmaailman ja yhteiskunnan vaikuttajiin.