Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves saa riveihinsä jälleen yhden nuorten maajoukkuemiehen – "Mahdollisuus tehdä lopullinen läpimurto Veikkausliigaan"

Tampereen Ilveksen Veikkausliiga-joukkue vahvistuu jälleen yhdellä uudella nuorella pelaajalla. Onnistuessaan hän saattaa hyvinkin olla korvaaja Italiassa uraansa jatkavalle Lauri Ala-Myllymäelle.

Kyseessä on 19-vuotias Maximo Tolonen, jo kokenut nuorten maajoukkuejyrä, jolla on plakkarissa 42 nuorten maaottelua eri ikäluokissa. Tolonen siirtyy Tampereelle IFK Mariehamnista.

– Ennemminkin oli ollut puhetta tänne siirtymisestä ja nyt kun siihen avautui mahdollisuus, niin eivät muut seurat käyneet edes mielessä. Ilves on minulle hyvä paikka kehittyä ja tiedän kuinka hyviä seuran valmentajat Jarkko Wissin johdolla ovat nuoria pelaajia eteenpäin viemään. Nyt on todellakin loistava mahdollisuus tehdä se lopullinen läpimurto Veikkausliigaan, Tolonen kuvailee siirtoa seuran verkkosivuilla.

Pitkästä maajoukkuehistoriasta huolimatta lopullinen läpimurto liigatasolla on jäänyt tekemättä. Pelaaja tietää, mistä viimeinen steppi on jäänyt kiinni.

– Pelirohkeutta pallollisena täytyy saada lisää. Olen ehkä liian usein kahden kosketuksen jälkeen siirtänyt palloa vaan laidoille, enkä ole lähtenyt itse ratkaisua yrittämään. Sitä lähden nyt parantamaan. Kaudella tullaan näkemään entistä pelirohkeampi ja ratkaisukykyisempi Maximo.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tiedostaa saman asian.

– Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo aika paljon Veikkausliigaa pelaamaan, mutta se lopullinen läpimurto on vielä jäänyt tekemättä. Olemme hänen kanssaan keskustelleet siitä, ja nyt lähdetään tekemään töitä sen eteen. Potentiaalia häneltä varmasti löytyy, nyt täytyy vaan saada puristettua se kaikki irti.