Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hervannan Kanjoniin tulee neljä kerrostaloa ratikkareitin viereen

Tampereen Hervannan pohjoislaidan liike- ja toimistokortteli osoitteessa Kanjoninkatu 4 on muuttumassa asuinkäyttöön. Tampereen yhdyskuntalautakunta teki tiistaina 8.12. uuden päätöksen asemakaavaehdotuksen nähtäville asettamisesta asiavirheen korjauksena. Edellinen, 10.11.2020 tehty yhdyskuntalautakunnan päätös kumottiin, koska siihen liittyvässä äänestyksessä oli teknisiä ongelmia.

Lautakunta lisäsi ponnen, jonka mukaan julkisivuja kehitetään kaupunkikuvallisesti esimerkiksi taiteen keinoin. Yksityiskohtaisesta sisällöstä päätetään rakennuslupavaiheessa ja kaupunkikuvatoimikunta pidetään mukana suunnittelussa. Ponsi hyväksyttiin äänestyksen jälkeen äänin 12–1.

Neljä kerrostaloa Louhoskujan varrelle Kanjonin laidalle tuova asemakaavamuutoksen ehdotus ja muu valmisteluaineisto asetettiin aiemmalla päätöksellä nähtäville 12.11.2020 alkaen, ja nähtävillä oloa on tarkoitus jatkaa uuden päätöksen mukaisesti.

Suunnittelualue on Hervannan sisääntuloväylän vieressä kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla. Muutos tukee kaupungin kasvua ja täydennysrakentamista raitiotien pysäkkien läheisyydessä. Pysäkki tulee korttelin itäpuolelle Insinöörinkadulle 100 metrin päähän. Alueen vieressä kulkee myös pyöräilyn ja jalankulun laatukäytävä Hervannan Baana.

Ehdotuksen mukaan korttelin itäosassa on 12-kerroksinen rakennus ja sen länsipuolella kolme 8-kerroksista rakennusta. Kortteliin on tulossa asuntoja arviolta noin 300 uudelle asukkaalle.