Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ilkka Sasi jätti valtuustokyselyn kasvomaskeista – "Haluaako Tampereen kaupunki toimia arvojensa mukaan..."

Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi (kok.) on jättänyt kirjallisen valtuustokyselyn koskien julkishallinnon ja yritysten yhdenvertaisuuden turvaamista maskihankintojen rahoituksessa.

Sasi on huolissaan, turvaako Tampereen kaupunki myös yksityisten palveluntuottajiensa suojavarusteiden rahoituksen.

– Onko Tampereen kaupunki koronasta suojautumiseen osoitetuilla ylimääräisillä valtionosuuksilla rahoittamassa julkishallinnon tavoin palvelusopimusten piirissä olevien yksityisten toimijoiden koronasta johtuvia suojautumismenoja kuten maskihankintoja? Haluaako Tampereen kaupunki toimia arvojensa mukaan yhdenvertaisesti eriarvoisuutta torjuen asettamalla julkinen ja yksityinen sektori koronan torjunnan turvaamisessa yhdenvertaiseen asemaan, hän kysyy.

Sasin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on antanut kunnille ohjeistuksen henkilösuojainten kustannusten korvaamisesta kunnan järjestämisvastuulla olevien sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen osalta. Näiden palveluiden tuottamisesta vastaavat niin kaupungin omat kuin yksityisetkin palveluntuottajat.