Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stockmannin apteekki muuttaa Kuninkaankulmaan – "Väljä tila mahdollistaa tarpeeksi suurten turvavälien pitämisen"

Tampereen 7. apteekki lopettaa Stockmannilla ja muuttaa Kuninkaankulman liikekeskukseen, jossa sen avajaiset on 14. joulukuuta.

Apteekkarina uudessa Kuninkaankulman apteekissa toimii proviisori Niina Ala-Nikkola, joka saatuaan hakemansa apteekkiluvan pohdiskeli saman tien, että Stockmannilla nyt oleva myymälä on hieman silmiltä piilossa ja tilakin on melko pieni.

– Kuninkaankulman myymälätila on avara. Neliöitä on yhteensä 235, siitä valtaosa tulee myymäläkäyttöön. Väljä tila mahdollistaa tarpeeksi suurten turvavälien pitämisen näin korona-aikana ja on tärkeä asia myös asiakkaiden intimiteettisuojan kannalta, Ala-Nikkola sanoo.

Apteekkimyymälä on Kuninkaankulman katutasossa aivan K-Supermarketiin vievien liukuportaiden vieressä. Ala-Nikkola pitääkin tärkeänä, että apteekin lisäksi liikekeskuksessa sijaitsee useita muitakin päivittäisasioinnin liikkeitä, kuten K-Supermarket. Apteekin naapurissa toimivat myös muun muassa Fimlabin laboratorio sekä Tampereen kaupungin hoitotarvikepalvelu.

Ei liene yllätys, että suurin puheenaihe apteekkihenkilökunnan ja asiakkaiden välillä on ollut keväästä asti korona. Niina Ala-Nikkola kertoo, että ihmiset kyselevät muun muassa siitä, altistaako heidän perussairautensa koronavirustaudille. Tällä hetkellä tuore puheenaihe on myös koronarokotteet.

Apteekkari Ala-Nikkola muistuttaakin, että apteekit ovat osa terveydenhuoltoa ja apteekeissa on paljon osaamista, jota asiakkaat voivat hyödyntää niissä asioidessaan. Kannattaa rohkeasti lähestyä henkilökuntaa mieltä askarruttavilla asioilla, hän neuvoo.

– Apteekin päätehtävä on lääkkeiden myynnin lisäksi asiakkaiden lääkeneuvonta, jolla varmistetaan muun muassa asiakkaiden käyttämien lääkkeiden yhteensopivuus, oikeat annokset ja lääkkeiden oikea käyttö.

– Apteekkien toiminta on siis paljon muutakin kuin vain lääkkeen toimittamista asiakkaille. Apteekissa tehdään erilaisia varmistavia toimenpiteitä, jotta asiakkaan oikea lääkehoito turvataan.

Niina Ala-Nikkola on valmistunut proviisoriksi Kuopion yliopistosta vuonna 2001. Pirkanmaalla hän on työskennellyt ensin Nokialla ja sitten Tampereella 17-18 vuotta. Hän oli proviisorina Viinikan apteekissa yli 15 vuotta ja viimeiset kolmisen vuotta Sammon apteekissa.