Stockmannin apteekki muuttaa Kuninkaankulmaan – "Väljä tila mahdollistaa tarpeeksi suurten turvavälien pitämisen"

Tampereen 7. apteekki lopettaa Stockmannilla ja muuttaa Kuninkaankulman liikekeskukseen, jossa sen avajaiset on 14. joulukuuta.

Apteekkarina uudessa Kuninkaankulman apteekissa toimii proviisori Niina Ala-Nikkola, joka saatuaan hakemansa apteekkiluvan pohdiskeli saman tien, että Stockmannilla nyt oleva myymälä on hieman silmiltä piilossa ja tilakin on melko pieni.

– Kuninkaankulman myymälätila on avara. Neliöitä on yhteensä 235, siitä valtaosa tulee myymäläkäyttöön. Väljä tila mahdollistaa tarpeeksi suurten turvavälien pitämisen näin korona-aikana ja on tärkeä asia myös asiakkaiden intimiteettisuojan kannalta, Ala-Nikkola sanoo.

Apteekkimyymälä on Kuninkaankulman katutasossa aivan K-Supermarketiin vievien liukuportaiden vieressä. Ala-Nikkola pitääkin tärkeänä, että apteekin lisäksi liikekeskuksessa sijaitsee useita muitakin päivittäisasioinnin liikkeitä, kuten K-Supermarket. Apteekin naapurissa toimivat myös muun muassa Fimlabin laboratorio sekä Tampereen kaupungin hoitotarvikepalvelu.

Ei liene yllätys, että suurin puheenaihe apteekkihenkilökunnan ja asiakkaiden välillä on ollut keväästä asti korona. Niina Ala-Nikkola kertoo, että ihmiset kyselevät muun muassa siitä, altistaako heidän perussairautensa koronavirustaudille. Tällä hetkellä tuore puheenaihe on myös koronarokotteet.

Apteekkari Ala-Nikkola muistuttaakin, että apteekit ovat osa terveydenhuoltoa ja apteekeissa on paljon osaamista, jota asiakkaat voivat hyödyntää niissä asioidessaan. Kannattaa rohkeasti lähestyä henkilökuntaa mieltä askarruttavilla asioilla, hän neuvoo.

– Apteekin päätehtävä on lääkkeiden myynnin lisäksi asiakkaiden lääkeneuvonta, jolla varmistetaan muun muassa asiakkaiden käyttämien lääkkeiden yhteensopivuus, oikeat annokset ja lääkkeiden oikea käyttö.

– Apteekkien toiminta on siis paljon muutakin kuin vain lääkkeen toimittamista asiakkaille. Apteekissa tehdään erilaisia varmistavia toimenpiteitä, jotta asiakkaan oikea lääkehoito turvataan.

Niina Ala-Nikkola on valmistunut proviisoriksi Kuopion yliopistosta vuonna 2001. Pirkanmaalla hän on työskennellyt ensin Nokialla ja sitten Tampereella 17-18 vuotta. Hän oli proviisorina Viinikan apteekissa yli 15 vuotta ja viimeiset kolmisen vuotta Sammon apteekissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut