Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt voit äänestää Vuoden Tamperelaista Urheilijaa 2020! – Kuka on Lauri Ala-Myllymäen seuraaja? Näin äänestät

Vuosi on päätöksessään, joten on aika päättää Vuoden Tamperelainen Urheilija.

Äänestys on järjestyksessään viides. Aiempina vuosina voittajat ovat olleet hyvin jalkapallohenkisiä: ensimmäisen äänestyksen vuonna 2016 voitti Mikael Soisalo, vuonna 2017 Emmaliina Tulkki, vuonna 2018 Ilveksen miesten edustusjoukkue ja vuonna 2019 seuraavaksi uraansa Italiassa jatkava Lauri Ala-Myllymäki.

Äänestää voit tästä linkistä.

Ala-Myllymäki on listalla mukana nytkin: mies jatkaa ensi kaudella uraansa Italiassa. Listalle päätyivät myös Kööpenhaminaan siirtynyt Matias Riikonen sekä Vuoden lupaavana nuorena pelaajana palkittu Naatan Skyttä. Äänestää voi myös Helmareista tuttua Ilves-kasvattia Heidi Kollasta. Futsalin osalta maajoukkuejyrä Antti Teittinen on samaten paikkansa ansainnut.

Jääkiekon saralla ehdolla ovat tutut Aleksander Barkov ja Patrik Laine, jotka saavat haastajat Roope Hintzistä ja Ilveksen kanssa jatkosopimuksen tehneestä Eemeli Suomesta. Myös Ilveksen miesten SM-liigajoukkue on ehdolla kokonaisuudessaan, samoin Tappara.

Salibandyssä ehdolla ovat Sami Johansson, Oona Kauppi ja Classicin suvereeni miesten edustusjoukkue.

Yleisurheilun osalta arvokisat jäivät, mutta suoritustaso pysyi hyvänä. Äänestää voit Lotta Haralaa, Maria Huntingtonia ja Reetta Hursketta. Suunnistuksessa onnistuivat niin Venla Harju kuin SM-kultaa 60 vuoden tauon jälkeen ottanut Tampereen Pyrinnön miesten joukkuekin.

Uinnin puolella Ida Hulkko on ollut vuoden suomalainen valopilkku. Nyrkkeilijä ja olympiamitalisti Mira Potkonen otti loppuvuonna historiallisen SM-kullan ja tavoittelee nyt uransa huipennusta Tokion kesäolympialaisissa kesällä 2021. Nuori hiihtäjä Amanda Saari on väläytellyt vuoden mittaan useasti.

Varmaotteista osastoa edustaa naisten joukkuevoimisteluryhmä Minetit, joka kirjasi keväällä jälleen yhden SM-kullan lisää entisten päälle.

Äänestyksessä voit äänestää myös omaa ehdokastasi.

Äänestysaikaa on 27. joulukuuta asti Tamperelaisen verkkosivuilla.

TÄÄLLÄ VOIT ÄÄNESTÄÄ OMAA SUOSIKKIASI.

Juttua päivitetty 9.12. kello 9.14: Myös Lauri Ala-Myllymäkeä voi äänestää vuoden 2020 äänestyksessä.