Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere teki päätöksen Särkänniemen tapahtumarannan suojaetäisyysongelman takia: Ensi kesäkuun Rockfest siirtyy Ratinaan

Tampereen kaupunki on saanut kaasuverkkoyhtiön asiantuntijan laatiman tulkinnan, jonka mukaan Särkänniemen tapahtumarannassa sijaitsevan yhtiön venttiiliasema ja ulospuhallusputki edellyttävät riittävää 25 metrin suojaetäisyyttä. Suojaetäisyys perustuu maakaasuasetuksen tulkintaan, jonka mukaan siirtoputkiston maanpäälliset osat on aidattava 25 metrin etäisyydeltä. Suojaetäisyydellä on vaikutusta suurtapahtumien enimmäisyleisömääriin.

Kaasuverkkoyhtiön tulkinta ei ole vielä virallinen ilmoitus, mutta se asettaa kuitenkin epävarmuustekijän esimerkiksi 20000-25000 hengen suurtapahtumien järjestämiselle tapahtumapuistossa kesällä 2021. Kaupunki odottaa saavansa lähipäivinä virallisen lausunnon, jonka jälkeen on tarkoitus selvittää vaihtoehtoisia keinoja tilanteen ratkaisemiseksi.

Särkänniemen tapahtumarannan ensimmäisen suurtapahtuman oli tarkoitus olla Rockfest kesäkuussa 2021. Koska suojaetäisyyksiin liittyvä tilanne on vielä tässä vaiheessa kesken eikä tapahtumapuiston maksimiyleisömäärää pystytä tällä aikataululla varmistamaan, Rockfest järjestetään kesällä 2021 Tampereen Stadionilla ja Ratinanniemen festivaalipuistossa.