Tampereen vanha tavara-asema on saamassa uudeksi asukkaakseen panimon – alueen tulevaisuus nytkähti jälleen askeleen eteenpäin

Tampereen Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailu sekä tavara-aseman ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynti etenevät. Riina Haapala

Riina Haapala

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun ratkaisun sekä tavara-asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnin.

Ostajana on rakennusyhtiö Jatke.

Kauppaan kuuluu myös alueen toimitilakorttelin rakennusoikeus. Kauppahinta on 6,5 miljoonaa euroa. Päätöksen myynnistä tekee kaupunginvaltuusto tammikuun kokouksessaan.

Kilpailun voittaneessa suunnitelmassa visiona on kehittää alueelle uutta ja vanhaa yhdistävä kokonaisuus.

Toimitilakorttelin suurin käyttäjä on tamperelainen pörssiyhtiö Gofore Oyj, jonka pääkonttorin uudet toimitilat sijoittuvat alueelle. Vanhan tavara-aseman ja asuinrakennuksen käytöstä on alustavasti sovittu Pyynikin käsityöläispanimon kanssa.

Tavara-aseman tontinluovutus- ja konseptikilpailu alkoi vuonna 2019. Tavara-asema on suojeltu. Ostaja sitoutuu turvaamaan rakennuksen säilymisen ja tekemään suojeltuna säilymistä edellyttävät rakennustyöt.

Ratapihankadun työt Morkun aukion läheisyydessä alkavat jo talven 2020-2021 aikana. Aukio on tarkoitus muokata yhdistävä tekijä, joka mahdollistaisi vapaan oleskelun, mutta tarjoaisi tilaa myös vaihtuville näyttelyille ja kahvila-ravintolalle ja muulle toiminnalle, esimerkiksi saunalle.

Pormestari Lauri Lylyn (sd.) mukaan Ratapihankadun alue Tampereen ytimessä saadaan näillä suunnitelmilla osaksi elävää ja vetovoimaista sekä liikenteellisesti toimivaa kaupunkikeskustaa.

– Tehdyllä kaupalla kaupunki saa korvauksen alueen kehittämisestä syntyville kuluille ja jatkossa myös kiinteistövero- ja vuokratuloja. Erityisen hyvältä tuntuu se, että mukana kehitystyössä on tamperelaisia yrityksiä, joilla on näkemystä ja halua kehittää kaupunkia ja luoda työllistymisedellytyksiä, Lyly sanoo tiedotteessa.

– Lopputuloksesta tulee moderni, tämän päivän työelämään ja arjen vaatimuksiin soveltuva kokonaisuus, jossa laadukas rakentaminen, muotoilu ja ympäristövastuullisuus ovat avainasemassa. On myös erittäin hienoa, että saamme omat toimitilat itse rakentamastamme kokonaisuudesta, Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus kertoo tiedotteessa.

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Peter Ahlströmin mukaan Ratapihankadun kohde täyttää erinomaisesti yrityksen kriteerit.

– Yhtiömme sijoittaa toimitilakohteisiin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Ratapihankadun alueen sijainti sekä pääradan että uuden raitiotien välittömässä läheisyydessä, laadukas sertifioitu tulevaisuuden toimisto sekä erinomainen ankkurivuokralainen. Odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan hanketta ensi vuonna, Ahlström kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut