Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella ilmainen sähköpyöräkokeilu – 20 lainapyörää käytössä vain Linnainmaan Citymarketin ja Kaupin välillä

Kaupin alueella on aloitettu sähköpyöräkokeilu, jossa alueella liikkuville tarjotaan mahdollisuus käyttää sähköpyöriä ilmaiseksi.

Kokeilun tarkoituksena on tarjota tapa kulkea Linnainmaalta Kauppiin, jonne kuljetaan jo nyt paljon liityntäpysäköintialueiden kautta Niihamasta ja Hakametsästä.

– Liityntäpysäköintiä Niihamassa ja Hakametsässä käytetään jo nyt Kaupin alueelle kulkemiseen. Halusimme tuoda tähän uuden vaihtoehdon, johon yhdistyy myös vähähiilisen liikkumisen elementtinä pyöräily. Samalla saadaan kokemuksia pyöräilyvaihtoehdon kysynnästä talvikaudella, kertoo projektipäällikkö Jukka Reunavuori Business Tampereesta tiedotteessa.

Palvelussa on käytössä 20 yhteiskäyttöistä sähköavusteista polkupyörää, joiden käyttö on rajattu Linnainmaan ja Kaupin alueen väliseen kulkemiseen.

Liityntäpysäköintipaikkana toimii Linnainmaan K-Citymarketin pysäköintialue. Palveluun kirjaudutaan mobiilisovelluksella, mistä on myös nähtävissä pyörien saatavuus. Sekä Linnainmaan että Kaupin päässä pyörille on varattu oma alue pysäköintiä ja säilytystä varten.

Kokeilun tavoite on tutkia Kaupin alueen liityntäpysäköinnin tarvetta ja samalla selvittää, olisiko vastaavalle palvelulle kysyntää myös tulevaisuudessa. Kokeilu toteutetaan yhteistyönä, jossa ovat mukana Rolan Oy, Kesko Oyj ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere.

Hankkeen taustalla on 6Aika-hanke Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa, jonka tarkoituksena on kehittää Kaupin alueen liikennejärjestelyjä vähähiilisimmiksi. Tavoitteena on myös tehdä eri matkaketju-vaihtoehdoista niin houkuttelevia ja vaivattomia, että yhä useampi valitsisi niistä miettiessään kulkutapojaan kaupungissa.

Palvelun saa käyttöönsä lataamalla FreeBike-sovelluksen sovelluskaupasta AppStoresta tai Google Playsta.