"Työnantaja ottaa tässä tietoisen riskin" – Tehy kanteli oikeusasiamiehelle Taysin työntekijöiden sovelletusta koronakaranteenista

Tehy on kannellut oikeusasiamiehelle Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Tehyn mukaan koronalle altistuneet hoitajat ja lääkärit käyvät sairaalassa töissä, koska työnantaja on määrännyt heidät "sovellettuun karanteeniin" – tässä on Tehyn mukaan kyse tartuntatautilain vastaisesta käytännöstä.

Asiasta kertoo Tehy-lehti.

Sovelletun karanteenin mukaan työntekijät eivät voi käydä esimerkiksi kaupassa tai käyttää julkista liikennettä, mutta heidät on määrätty käymään normaalisti töissä.

– Työnantaja ottaa tässä tietoisen riskin. Altistuneiden työntekijöiden käyttäminen hoitotyössä muodostaa riskin sekä potilaille että työntekijöille itselleen, kommentoi Tehyn lakimies Juho Kasanen asiaa.

Altistumisista pitää tehdä ilmoitus kunnan tartuntatautilääkärille, joka päättää mahdollisesta kymmenen vuorokauden karanteenista. Tehy ei tiedä, onko työnantaja ilmoittanut altistumisista.

– Jos altistumisista ei ole ilmoitettu, kyseessä saattaa olla virkavelvollisuuden rikkominen, sanoo Juho Kasanen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut