Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen kilpailuun tuli 460 ehdotusta

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen suunnittelua Tampereen Finlaysonin alueelle koskeva kansainvälinen yleinen arkkitehtuurikilpailu on päättynyt. Kilpailuun tuli 460 ehdotusta 2.12.2020 mennessä. Luku voi vielä täsmentyä, sillä hakemusten poikkeuksellisen suuren määrän vuoksi tekninen tarkistus on edelleen meneillään.

Kilpailun järjestävät työeläkeyhtiö Varma, joka omistaa Finlaysonin alueen kiinteistöt, sekä Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki. Suunnittelukilpailu alkoi 31.8.2020. Kilpailutulokset julkistetaan keväällä 2021.

Taidemuseon uudisrakennukselle aiottu alue rajautuu Kuninkaankatuun, Wilhelm von Nottbeckin puistoon, Polttimonkatuun sekä nykyiseen Pääkonttori-rakennukseen (TR34) Finlaysonin alueella.

Arkkitehtuurikilpailu Tampereen kaupungin historialliseen keskustaan on kansainvälisesti kiinnostava ja haastava suunnittelutehtävä. Se herätti heti kiinnostusta alan ammattikunnassa ja kilpailuun odotettiinkin runsasta osanottoa sekä korkeatasoisia ehdotuksia.

– Kilpailusta uutisoitiin laajasti, aina ulkomaisia arkkitehtuurin alan laatulehtiä myöten. Paikka on ainutlaatuinen historiallinen tehdasmiljöö, mikä tietysti herättää kiinnostusta. Lienee myös niin, että Tampereen nykyinen kehitys ja kyky toteuttaa hankkeita innostaa osallistumaan, kilpailun tuomariston puheenjohtaja apulaispormestari Jaakko Stenhäll pohtii tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut