IS: 96 vuotta täyttävä Kirsi Kunnas ilmoittaa päättävänsä kirjallisen uransa – "En jaksa enää kirjoittaa uusia runoja..."

Kirsi Kunnas täyttää kuluvalla viikolla 96 vuotta. Hän sanoo juuri ilmestyneen runokokoelman olevan kirjallisen uransa viimeinen. Arkistokuvassa vierellä aviomies Jaakko Syrjä. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Akateemikko ja Tampereen yliopiston kunniatohtori, Martti ja Mikko Syrjän äiti Kirsi Kunnas kertoo päättävänsä kirjallisen uransa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Kuluvalla viikolla 96 vuotta täyttävän Kunnaksen viimeiseksi työksi jää vanhoista runoista koottu, WSOY:n kustantama runokokoelma Tiitiäisen metsä. Se alkaa sanoilla aina voi aloittaa kaiken uudestaan.

– En jaksa enää kirjoittaa uusia runoja – tai jaksaisin, mutta en taida enää saada niitä luovia hekumahetkiä, Kunnas perustelee Ilta-Sanomien haastattelussa ratkaisuaan.

Kunnas täyttää 14. joulukuuta 96 vuotta. Mies Jaakko Syrjä, 94 vuotta, elää tällä hetkellä hoito-osastolla.

– Kun täällä yksin huushollissa istuu, niin jos ei aivot kuivetu, niin ainakin ne nuivettuu, Tampereella asuva Kunnas kuvailee tilannetta Ilta-Sanomien mukaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut