Messu- ja urheilukeskuksen A-halliin ei pääse kuin korkeintaan tammikuussa – "Näytteenoton jatkuvuuden turvaaminen on ensisijaista"

Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on päättänyt siirtää Messu- ja Urheilukeskuksen liikuntakäytön alkua ainakin 6. tammikuuta 2021 asti vedoten pahenevaan koronatilanteeseen.

– Koronanäytteenoton määrä on jälleen kasvanut kymmeniä prosentteja koronan esiintyvyyden lisääntymisen myötä. Messu- ja Urheilukeskuksen tilat ovat keskeiset näytteenotossa. Fimlab on esittänyt, että aiemmin sovitun 18. joulukuuta toteutettavan vaihdon sijaan he voisivat jatkaa nykyisessä hallissa ainakin 6. tammikuuta saakka, todetaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Tamperelainen käsitteli haastetta marraskuussa julkaistussa jutussa.

Perustilanne asiassa on se, että kaikki urheilijat eivät mahdu turvallisesti tai lajinmukaisesti harjoittelemaan B- ja C-halleihin, vaan A-hallin käytölle on tarve. Seurojen arvion mukaan hallikauden harjoittelun viivästyminen kuukaudella on hyvin hankalaa kesän arvokisoja ajatellen.

Kaupungin arvion mukaan yleisurheilijoiden olosuhteet pyritään palauttamaan ennalleen niin pian kuin vain suinkin on mahdollista.

– A-hallin pitäminen Fimlabin koronatestaukseen liittyvänä näytteenottopaikkana vaikuttaa liikunta- ja urheiluolosuhteisiin negatiivisesti, mutta kokonaisuuden kannalta näytteenoton jatkuvuuden turvaaminen on ensisijaista. Urheilijoiden harjoitteluolosuhteiden mahdollistamiseksi A-halli tulee tämän jälkeen saada viipymättä harjoittelukäyttöön.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut