Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan Jätehuolto ostaa Nokialta Koukkujärven jätekeskuksen tontit

Pirkanmaan Jätehuolto Oy ostaa Nokian kaupungilta Koukkujärven jätekeskuksen kaksi tonttia, joiden yhteispinta-ala on lähes 60 hehtaaria. Yhtiön jätekeskus on toiminut tontilla vuodesta 1995.

Kaupan arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa ja se vaatii vielä Nokian kaupunkikehityslautakunnan käsittelyn sekä kaupunginhallituksen hyväksynnän.

– Tonttien hankinta mahdollistaa paremmin toimintojen kehittämisen tulevien vuosien aikana. Alueelle valmistuu biolaitoksemme ja BIG-kaasuntankkausasema. Laitoksessa tehdään biojätteistä ja lietteistä biokaasua sekä lannoitteita. Kehitämme alueella myös jätteen vastaanottoa ja mullan tuotantoa, Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa tontin hankinta mahdollistaa myös tulevaisuuden investoinnit muun muassa aurinkovoimaan, vetytehtaaseen sekä hiilidioksidin talteenottoon. Koukkujärven vanha kaatopaikka on kasvanut viime vuosina kiertotalouden keskukseksi. Pirkanmaan Jätehuolto haluaa panostaa nyt tulevaisuuden energiaratkaisuihin.

Koukkujärven jätekeskuksen alueella sijaitsee 1960-luvulla käyttöönotettu kaatopaikka. Pirkanmaan Jätehuolto huolehtii myös sen käytöstäpoistosta ja jälkihoidosta, kuten kaatopaikkakaasujen ja suotovesien keräyksestä.

Koukkujärven jätekeskus on osa bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysaluetta, jota Nokian kaupunki kehittää yhdessä julkisten ja yksityisten yritysten, korkeakoulujen sekä tutkimuslaitosten kanssa.

– Pirkanmaan Jätehuollon merkittävät investoinnit ECO3-yritysalueelle edistävät kiertotalousalueen kehittymistä ja tuovat lisäarvoa alueen muille yrityksille sekä elinvoimaa ja kasvua Nokialle, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen Nokian kaupungilta.