Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piispa Matti Repo muistuttaa saarnassaan toivosta – "Virus muistuttaa, ettei elämä ole ihmisen täysin hallittavissa"

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo muistuttaa itsenäisyyspäivän saarnassaan toivosta, joka antaa voimaa tavoitella parempaa, turvallisempaa ja oikeudenmukaisempaa huomista.

Piispa Repo saarnasi itsenäisyyspäivän ekumeenisessa juhlajumalanpalveluksessa, joka lähetettiin television ja radion välityksellä Helsingin tuomiokirkosta.

– Tänä vuonna joudumme viettämään itsenäisyyspäivää tavallista pienemmällä joukolla ja vähemmin juhlallisuuksin. Monin paikoin Suomea on koko adventin ajaksi määrätty kokoontumisrajoituksia. Ehkä ne vievät jotain pois juhlan tunnelmasta.

– Toisaalta ne voivat auttaa keskittymään olennaiseen. Pienenpieni virus muistuttaa, ettei elämä ole ihmisen täysin hallittavissa. Mutta eteenpäin mennään siinä toivossa, että kaikista ongelmista voi selvitä, Repo lausuu.

Piispa muisti saarnassaan nyt jo pieneksi käyvää joukkoa, joka on kokenut sodan kauhut ja jonka koettelemukset ovat tulleet keskeiseksi osaksi itsenäisen Suomen kertomusta.

– Ne antoivat taustan muutokselle, jossa maamme nopeasti kehittyi köyhästä, apua tarvitsevasta maasta pitkälle teollistuneeksi, korkean elintason maaksi.

Piispa Repo muistutti, miten moni asia on hyvin Suomessa, vaikka toisaalta on myös paljon parannettavaa.

– Meillä on rauhalliset olot, vakaa hallinto, kansalaisten oikeudet, korkea koulutus, terveydenhuolto ja pitkä eliniän odotus. Suomalaiset ovat onnellisia ja yhteiskuntaansa koossa pitäviä rakenteita kunnioittavia.”