Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Tampereen kaupunki pelasti useamman yrittäjän” – Helsinki ja Turku peruivat joulumarkkinansa, mutta Tampere ja järjestäjä keksivät keinot, joilla Joulutori saatiin turvallisesti auki

– Tampereen kaupunki pelasti useamman yrityksen ja todennäköisesti yhden tapahtumatuottajankin, Keskustorilla olevan Joulutorin toteuttavan Event Companyn Rami Lehtinen kiittelee.

Hän viittaa Tampereen kaupunginhallituksen tämän viikon maanantaina tekemään päätökseen, jossa se hyväksyi Joulutorin järjestäjän ensimmäisen toriviikonlopun jälkeen tekemät tarkennukset terveysturvallisuuteen ja toimintaan liittyviin suunnitelmiin ja antoi luvan pitää Joulutori avoinna.

Lehtinen kertoo Joulutoria rakentavilla olleen hyvissä ajoin valmiina suunnitelma sen varalta, että Joulutorin terveysturvallisuusjärjestelyt pitää siirtää seuraavalle asteelle.

– Onhan tämä ollut tavallista raskaampaa ja vaatinut lisäresursseja, mutta onneksi meillä on 12 vuoden kokemus Joulutorin rakentamisesta. Meillä on tarkka tieto muun muassa siitä, minä päivinä ja mihin aikaan torilla on eniten kävijöitä.

Koska Tampereen Joulutorilta jäävät pois kaikki yleisötilaisuudet, on se nyt tavallinen tori, jossa on mökkejä, ravintola ja kahvila. Vaikka Joulutorin käytävät ovat metrin leveämmät kuin aikaisempina vuosina, on mökkejä itse asiassa kaksi aiempaa enemmän, koska Keskustorin Hämeenkadun puoleiselta sivustalta on voinut ottaa tyhjää tilaa käyttöön. Jokaisessa mökissä on turvapleksi myyjän ja asiakkaan välissä.

Glögiravintolan ja Pyynikin näkötornin munkkikahvilan kapasiteettia sisätiloissa on vähennetty, mutta tuotteita voi nauttia myös ulkotiloissa terassilla.

– Glögiravintolassa on ollut ennen 180 asiakaspaikkaa, nyt niitä on enintään 90. Yhteen pöytään saa tulla vain seurueena eli seurueita ei saa sekoittaa. Jos pöytään tulee 4 henkeä, pöydästä tulee 4 hengen pöytä, mutta kaksi eri paria voi olla pöydän eri päissä, Joulutorin ravintolayrittäjä Satu Puurtinen kertoo.

Kun ravintola on täynnä, tulee oven eteen iso väliaikaisesti täynnä -kyltti ja ovelle tulee myös valvoja.

Torialueen porteille tulee infokyltein varustetut köydet ja opas herättämään ihmisten huomion. Läpikävelijät päästetään läpi, jos oppaan tarjoama vaihtoehtoinen reitti ei heille kelpaa.

– Emme voi käytännössä estää kenenkään tulemisen alueelle. Kerromme heille kuitenkin tilanteen, että jos meille tällä hetkellä tulee enemmän vieraita, emme pysty takaamaan turvavälejä. Se on neuvontaa ja huolenpitoa asiakkaista, Rami Lehtinen määrittelee.

Joulutori järjestetään Keskustorilla 4.-22. joulukuuta. Toritapahtumassa on tänä vuonna mukana liki 80 kauppiasta.Tampereen kaupunki suosittelee voimakkaasti maskin käyttöä Joulutorilla.