Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumapuisto saa kasteensa ensi kesänä – ...ja ainakin yksi kansainvälinen kesäkonsertti on tulossa Tampereelle!

Festarit: Antti Tuisku, Popeda, BEHM, Denzel Curry... ja tämä on vasta alkua kesälle 2021.

Vaikka viihdealan tilanne on juuri nyt mustempi kuin koskaan, tamperelaiset festivaalijärjestäjät katsovat luottavaisina kesään 2021.

Tammerfest ja Blockfest ovat jo julkistaneet muutamia esiintyjiä ja muutkin tapahtumajärjestäjät virittelevät vakavasti koneistojaan.

– Odotamme vielä yhden esiintyjän varmistumista, jonka jälkeen julkaisemme ohjelmaa. Tämä tapahtuu viimeistään joulukuun lopulla, Sauna Open Airia järjestävän RH Entertainmentin Riki Huhtala kertoo.

Myös Nem Agencyn Rowan Rafferty lupaa ensi elokuulle Viikinsaareen SaariHelvettiä.

– Tapahtuma tulee jälleen olemaan raskas ja tumma; luvassa on heviä laidasta laitaan mielettömässä saaressa, Rafferty hehkuttaa.

Heinäkuisen Tammerfestin lisäksi kesäkuun alun Rockfestiä junaileva Timo Isomäki odottaa innolla festaria kaikille meille uudella alustalla.

– Uusi Särkänniemen tapahtumapuisto saa ensikasteensa Rockfestin tapahtuma-alueena. Rockfestin tavoitteena on olla Suomen suurin vuosittainen rockfestivaali, Isomäki paljastaa.

Pieni, pippurinen ja vahvasti tuoreen musiikin mukana elävä Uusi Tampere on sen sijaan ongelma edessä.

Hiedanrannan Kuivaamossa ei voi enää juhlia, joten festari etsii itselleen uutta areenaa.

– Meillä on muutama hyvä ehdokas tapahtumapaikaksi, mutta lopullista päätöstä ei ole tehty, tuottaja Antti Hietala kertoo.

– Kesän 2021 ohjelma pohjaa viime kesän peruuntuneen tapahtuman artistikattaukseen, mutta lisäyksiä on tulossa toki iso liuta. Uusi Tampere menee kotimaisilla voimilla ennakkoluulottomasti genrerajoista piittaamatta ihan kuten aikaisempinakin vuosina.

Tampereen kesä pitää perinteisesti sisällään myös suurkonsertteja ja vaikuttaa, että myös uusia festareita on tulossa. Varmaa on, että Hassisen Kone saapuu elokuussa Ratinaan, mutta pinnan alla kuplii.

– Ainakin yksi kansainvälinen kesäkonsertti tullaan järjestämään Tampereella, Riki Huhtala lupaa.

– Työn alla on itse asiassa kaksikin uutta tapahtumaa, mutta niistä ei pysty vielä puhumaan, Rowan Rafferty lisää.

– Se on varma, että Tampere on meidän kotikaupunkimme ja Tampereen kulttuuritarjonnan rikastaminen on meille tärkeää. Täältä taitaa puuttua laadukas tekno/konemusiikkitapahtuma ja ainahan on ulkomaalaistähtien suurkonserteille on tilaa.

Huhtala muistuttaa, että Tampereen tulevaisuus on pohjimmiltaan hyvin valoisa.

– Uros Live -areena avaa tietenkin uusia mahdollisuuksia jatkossa, mutta niistä puhutaan sitten myöhemmin...

Festarikesä 2021 tulee – kaikesta huolimatta.