Korona pisti Korvatunturillakin suunnitelmat uusiksi: Tänä vuonna Joulupukki ei laula eikä ota polvelle

Tänä vuonna pukki näkyy monessa kodissa vain näyttöpäätteeltä. Korona pisti Korvatunturinkin sapluunat täysin uuteen uskoon. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Korona pisti vuoden 2020 osalta myös Korvatunturin vastuulliset tahot miettimään perinteisiä käytäntöjä täysin uuteen uskoon. Joulupukki ei laula, vaikka toki Joulupukille saa edelleenkin laulaa.

Näin vahvistaa useampikin Tampereella ja Pirkanmaalla pukin palveluita välittävä taho.

– Pukin osalta laulaminen on nyt kiellettyä, ettei korona tartu. Lapset voivat kyllä laulaa, sanoo Karhutunturin pukkipalvelun kautta Joulupukin vierailuja Tampereella välittävä Selma Kramer.

Riittävän turvavälin pitäminen kuuluu pukinkin käytäntöihin. Puhutaan käytännössä kahden metrin etäisyydestä.

– On tässä ollut tietysti vähän miettimistä, miten järjestetään tapaaminen lapsille, jotka asuvat kerrostaloissa, ja tilanne elää edelleen, Kramer kuvailee.

30 vuotta pukin asioita ajanut tamperelainen Kari Peltovirta tietää, mitä turvaväli tarkoittaa käytännössä kun pukin töihin lähdetään.

– Ei voi ottaa polvelle lasta eikä perheen äitiä. Maski on tänä vuonna käytännössä ilman muuta, sellaisen pukki onkin jo laittanut tilaukseen, Peltovirta huomauttaa.

Joulupukin ajankohtaista asiaa on luvassa lauantain printti-Tamperelaisessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut