Yhdeksäntoista vuotta erottaa Joonas Nordmanin kaksi pitkän elokuvan pääroolia – "Halusin ehdottomasti päästä mukaan"

Joonas Nordman on ollut kysytty myös paneelikeskustelutilaisuuksien juontajana. Tässä haastattelussa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä piispa Teemu Laajasalo. Kankaalla yksi Nordmanin tunnetuista hahmoista, Hjallis Harkimoa vahvasti muistuttava Pelimies. Sami Saarenpää
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Se oli vuosi 2001, kun suomalainen elokuvayleisö näki ensimmäisen kerran Joonas Nordmanin elokuvan pääroolissa. Itseasiassa tuolloin Porissa asunut teinipoika astui samalla varmuudella myös ensimmäistä kertaa koskaan suuren yleisön tietoisuuteen.

Young Love-elokuva esitteli yleisölle dramaattisen rakkaustarinan, jossa nuori Jukka-poika (Nordman) ihastui epätoivoisesti malliksi haluavaan Johannaan ( Saija Lentonen). Samalla myös Lentonen löi itsensä kansan tietoisuuteen.

19 vuotta myöhemmin on Nordmanin vuoro olla jälleen elokuvan pääroolissa. Nyt kyseessä on joulupäivänä ensi-iltaan tuleva Peruna, jonka pääosassa ei ole enää teinipoika, vaan suomalaisten hyvin monenlaisista eri rooleista tunteva aikuinen, 34-vuotias mies. Osoite on matkan varrella vaihtunut Porista ensin lukion perässä Tampereelle ja lopulta Helsinkiin.

Peruna-elokuvassa on havaittavissa paljon sellaista, joka on osoittautunut vuosien varrella Nordmanin leipälajiksi. On toisaalta räväkkää huumoria, jota höystetään vahvalla yhteiskunta- ja talouskriittisyydellä.

– Olen aina tykännyt haasteista, ja tämä oli tosi mukava haaste. Pekko Pesosen käsikirjoitushan on riemastuttava ja persoonallinen juttu, ja halusin ehdottomasti päästä mukaan, Nordman kuvailee asetelmaa.

Mitä Joonas Nordman ajattelee Tampereesta? Sen voit lukea lauantain printti-Tamperelaisesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut