Lapsi loukkaantui vakavasti bussin törmätessä häneen suojatiellä – syyttäjä vaatii kuljettajalle tuntuvaa rangaistusta

Aluesyyttäjä Minna Miesmäki vaatii bussinkuljettajalle tuntuvaa rangaistusta tapauksesta, joka ajoittuu elokuuhun 2019. Tuolloin bussi törmäsi Pispalan Valtatiellä tyttöön, joka oli ylittämässä suojatietä polkupyörällään. Tyttö loukkaantui törmäyksessä vakavasti: hänelle aiheutui useampi ruhjevamma sekä vaikea aivovamma.

Riidattomia seikkoja asiakokonaisuudessa on useampia: törmäys tapahtui suojatiellä, tyttö oli lähtenyt ylittämään suojatietä polkupyörällä ajaen ja kuljettaja ei ollut havainnut tyttöä ennen törmäystä. Tyttö oli senikäinen, että hän sai ajaa polkupyörää jalkakäytävällä. Hänellä ei kuitenkaan ollut jalkakäytävältä tullessaan oikeutta ylittää suojatietä polkupyörällä ajaen.

Ensimmäinen syytenimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Kuljettaja on ajanut tilanteessa 60 kilometrin tuntinopeudella. Alueella on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Syyttäjän mukaan sallitun nopeuden ylitys on ollut sellainen, ettei kuljettaja ole pystynyt pysäyttämään linja-autoa ajoissa.

Toinen syytenimike on vammantuottamus. Tyttö paiskautui törmäyksen seurauksena 20 metrin matkan tiealueen ulkopuolelle. Tyttö sai törmäyksen seurauksena useamman ruhjevamman sekä vaikean aivovamman. Törmäys oli siinä määrin raju, että niin linja-auto kuin polkupyöräkin vaurioituivat törmäyksen seurauksena.

Tapahtumalla on kolme silminnäkijää, joista jokaista kuullaan oikeudessa. Aluesyyttäjä vaatii bussinkuljettajalle rangaistukseksi joko ehdollista vankeusrangaistusta tai tuntuvaa sakkorangaistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut