"Ravintola-alan Oscarin" saajiksi ehdolla samassa sarjassa Savoyn ja Hesburgerin edustaja – Tässä ovat PRO-palkintofinalistit

Kuvituskuva. Aake Roininen
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Suomen parhaat ammattikeittiöiden ja ravintoloiden osaajat ovat jälleen haussa. Loppukilpailun ehdokkaat on juuri julkistettu.

Sarjoja on viisitoista ja esiraati on valinnut jokaiseen sarjaan kolme finalistia.

Erikoista on esimerkiksi, että ravintolan asiakaspalvelija-sarjassa kilpailevat keskenään Mervi Korhonen Helsingin Savoysta, Krista Liljeqvist Lahden Hesburgerista ja Nikolaos Gkotzampasis Helsingin kortteliravintola Casa Maresta.

Voittajat palkitaan PRO-gaalassa Finlandia-talossa 21. huhtikuuta.

Perinteisesti PRO-gaala on järjestetty tammikuun lopulla, mutta sitä siirrettiin koronaepidemian takia.

– Uskomme, että kevät tuo tullessaan valoa koronatilanteeseen. Teimme päätöksen siirtää juhlaa raskain mielin, mutta kuten koko ala, myös me seuraamme tarkasti viranomaisten suosituksia, sanoo Mediatalo Keskisuomalaisen Aikakauslehtiryhmän liiketoimintajohtaja Nina Harlin tiedotteessa.

Finalistit keräävät ääniä ja suosituksia propalkinnot.fi-sivustolla 4. joulukuuta alkaen.

Tuomarit kokoontuvat päättämään voittajista huhtikuussa, aivan gaalaillan alla, joten jännitys säilyy loppuun saakka.

PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003 lähtien.

Ravintolan parhaasta keittiöpäällikön/ -mestarin tunnustuspalkinnosta kisaavat espoolaisen Tastoryn Aleksi Katajisto, helsinkiläisen Happy Farmerin Jussi Kuuluvainen ja helsinkiläisen Olon Tuomas Vierelä.

Hovimestarin/ sommelierin sarjassa kilpailevat helsinkiläisen Vin Vinin Oscar Borges, helsinkiläisen Sandro Korttelin Essi Sarkkama ja kirkkonummelaisen Bistro O Matin Joakim Sved.

PRO-palkinnoille ehdolla olevat sarjoittain.

Ammattikeittiön työntekijä:

Leena Eskola, Lempäälän kunta ruokapalvelu, Lempäälä

Reijo Rantala, ISS Palvelut, Nordea Vallila, Helsinki

Jonna Siikaoja, Sodexo, Neste Porvoo Jalostamon alue, Porvoo

Ammattikeittiön kokki:

Arung Pesonen, Keski-Pohjanmaan keskussairaala

Kirsi Soramäki, Palvelukeskus Helsinki, Kivelän ravintokeskus, Helsinki

Jarmo Sultsi, Varuskuntaravintola Sahara, Leijona Catering Oy, Helsinki

Ammattikeittiön päällikkö:

Emmi Huuskonen, Antell Martintalo, Vantaa

Mikko Kemppainen, Espoo Catering, Espoo

Johanna Kurki, Linus, Unica, Turku

Ravintolapäällikkö:

Hannu Kovala, Radisson Blu Hotel, Oulu

Marjo Mäkelä, Food & Events Ruokaravintolat Martina, Pori

Tony Sivula, Kyrö Distillery Home, Isokyrö

Ammattikeittiön tuotekehittäjä:

Janne Häkkänen, Palmia, Helsinki

Nina Lyytinen, Juvenes, Tampere

Juha Rissanen, Suklaatäplä, Helsinki

Ravintolan asiakaspalvelija:

Nikolaos Nikos Gkotzampasis, Ravintola Casa Mare, Helsinki

Mervi Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki

Krista Liljeqvist, Hesburger, Lahti

Ravintolan kokki:

Clarence Lozana, Ravintola Nokka, Helsinki

Pinja Paakkonen, Alchemist, Kööpenhamina

Sanna Rahkonen, Lapland Hotel Bulevardi / Kulta Kitchen & Bar, Helsinki

Ravintolan keittiöpäällikkö/ -mestari:

Aleksi Katajisto, Ravintola Tastory, Compass Group, Espoo

Jussi Kuuluvainen, Ravintola Happy Farmer, Helsinki

Tuomas Vierelä, Ravintola Olo, Helsinki

Hovimestari/ Sommelier:

Oscar Borges, Vin Vin, Helsinki

Essi Sarkkama, Sandro Kortteli, Noho Partners, Helsinki

Joakim Sved, Bistro O Mat, Kirkkonummi

Baarimestari:

Hannele Hukkanen, Radisson Blu Royal, Helsinki

Sampsa Muhonen, Tunturi hotelli, Saariselkä

Ortjo Nieminen, Joensuun Dogg, Joensuu

Kahvilan työntekijä:

Laufey Arnarsdottir, La Torrefazione, Helsinki

Alvar Lind, Paulig Kulma, Helsinki

Teija Siekkinen, Shell Helmisimpukka Putaanportti, Pihtiputaa

Opettaja:

Eila Hyttinen, Savon ammattiopisto, Kuopio

Päivi Kaksonen, Liiketalousopisto Perho, Helsinki

Tero Laukkanen, Stadin ammattiopisto, Helsinki

Vastuullisuus:

Ilkka Isotalo, Ravintola C, Tampere

Ravintola Foodhub Sodexo, Mira Perander

Sushibar + Wine, We Are Group, Mirva Mölsä

Yrittäjä:

Ravintola C, Christina Suominen, Ilkka Isotalo, Tampere

We are Group, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen, Helsinki

Foody Allen, Nina ja Aki Wahlman, Turku

Innovaatio:

Cocktailbox, Jussi Viljala, Joensuu

Lounastaja, Kristofer Korhonen, Joensuu

Ravintola Ora, Sasu Laukkonen, Helsinki.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut