Miten ratkeaa tavara-aseman kohtalo? – Sitä käsittelee kaupunginhallitus heti itsenäisyyspäivän jälkeen

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi tavara-aseman ja Ratapihankadun toimitilakorttelin myynnin. Kuvassa tavara-asema ennen siirtoa. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginhallitus saa osaltaan päätettäväksi ensi maanantaina Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun ratkaisun ja sen pohjalta tavara- asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnin.

Ostaja on Jatke Oy:n lukuun perustettavat yritykset. Kauppaan kuuluu myös alueen toimitilakorttelin rakennusoikeus. Kauppahinta on 6,5 miljoonaa euroa. Päätöksen myynnistä tekee kaupunginvaltuusto tammikuun kokouksessaan.

Tavara-aseman tontinluovutus ja konseptikilpailu alkoi vuonna 2019. Tavara-asema on suojeltu. Ostaja sitoutuu turvaamaan rakennuksen säilymisen ja tekemään suojeltuna säilymistä edellyttävät rakennustyöt.

Kauppa varmistaa omalta osaltaan Ratapihankadun varren toimitilakokonaisuuden ja Morkun Aukion ympäristön toteuttamisen asemakaavan mukaisesti. Ratapihankadun työt Morkun aukion läheisyydessä alkavat jo talven 2020–2021 aikana.

Tavara-aseman siirto toteutettiin kesällä. Siirron kustannukset olivat noin kolme miljoonaa euroa. Summa sisälsi myös Morkun purkamisen. Ostaja ottaa vastaan siirretyn rakennuksen sellaisenaan eli kaupunki ei tule investoimaan tavara-asemaan lisää

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut