Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Automatka kärjistyi rajuksi väkivallaksi: Mies pahoinpiteli ex-avovaimoaan ja piti tätä vankina yli viikon – MTV: Hovioikeus vahvisti vankeustuomion

Turun hovioikeus on vahvistanut Pirkanmaan käräjäoikeuden pirkanmaalaiselle miehelle langettaman yli kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Asiasta uutisoi MTV verkkosivuillaan.

Rikokset ajoittuvat kesään 2019, jolloin hetkeä aiemmin eronnut pariskunta päätti lähteä Tampereelta matkalle tapaamaan miehen perhettä. Perille ei koskaan päästy – mies kiihdytti itsensä automatkan aikana sellaisen raivon valtaan, että alkoi pahoinpidellä entistä avovaimoaan jo siinä vaiheessa, kun tämä yritti ajaa autoa. Naisen oli ajettava autoa myös tilanteessa, jossa mies piti veistä tämän kurkulla. Mies oli käyttänyt ennen ajomatkaa rauhoittavia lääkkeitä.

Mies oli jossain vaiheessa siirtynyt ajamaan autoa, ja ajanut auton ulos tieltä. Jossain vaiheessa kaksikko päätyi hylättyyn erämökkiin, jossa mies jatkoi naisen pahoinpitelyä aina kun tämä sanoi jotain. Naisen mukaan väkivalta jatkui jopa kolmen tai neljän tunnin ajan.

Jossain vaiheessa kaksikko oli palannut takaisin Tampereelle, jossa mies oli pakottanut naisen mukaansa asunnolleen. Vankina oleminen oli jatkunut yli viikon ajan, kunnes nainen pääsi pakenemaan siskonsa luokse. Mies oli käskyttänyt tätä hakemaan itselleen amfetamiinia.

Miehelle määrättiin rangaistukseksi kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Uhrille mies määrättiin maksamaan 5 400 euron vahingonkorvaukset muun muassa tekojen aiheuttamasta kärsimyksestä.