Eläkeläiset palkitsi: Kotihoitajien pysäköintitunnus on vuoden ikäystävällinen teko

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Eläkeläiset ry palkitsee vuoden 2020 ikäystävällisenä tekona Tampereen kaupungin kokeilun kotihoitajien pysäköintiluvasta.

Tieliikennelain tämän vuoden kesäkuussa voimaan astunut uudistus on tehnyt asian mahdolliseksi, ja kotihoidon pysäköintiluvan käyttöönotto on nyt kuntien harkinnassa.

– Tampere toimii tiennäyttäjänä puuttuen ripeästi pitkään puhuttaneeseen ongelmaan. Suomen muiden kaupunkien kannattaa ottaa mallia Tampereesta, jotta hyvä käytäntö laajentuisi koko maahan, sanoo Eläkeläiset ry:n toiminnanjohtaja Jan Koskimies.

Käytännössä Tampereen kotihoitajat hoitavat pysäköinnin kännykkäsovelluksen avulla, jolloin tieto tavoittaa myös pysäköinnin valvojat.

– Halusimme Tampereella ottaa kotihoidon pysäköintitunnuksen käyttöön heti, kun tieliikennelaki sen mahdollisti eli 1. heinäkuuta alkaen. Pysäköintitunnuksen käyttöönotto on helpottanut kotihoidon työntekijöiden arkea ja antanut enemmän aikaa asiakastyöhön. Meillä on myös aikomuksena laajentaa pysäköintitunnusten käyttöönottoa nopealla aikataululla kaupungin ulkopuolisille palveluntuottajille ja näin taata myös niiden työntekijöille yhdenvertaiset mahdollisuudet, toteaa asiasta Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi.

Eläkeläiset ry palkitsee vuosittain jonkin Suomen kunnan tekemän teon, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt ikäystävällisyyttä. Tampere kuuluu maailman terveysjärjestö WHO:n ikäystävällisten kuntien verkostoon. Eläkeläiset ry arvostaa sitä, että ikäystävällisyyttä edistetään Tampereella konkreettisilla teoilla.

– Laadukkaan ja riittävän kotihoidon merkitys on suuri ihmisarvoisen vanhuuden turvaajana. Kotihoidon työntekijöiden työn helpottaminen on tärkeää, jotta vanhukset saavat palveluihin tarvitsemansa ajan. Nyt kun vanhuspalveluiden hoitajamitoitusta parannetaan ja resursseja lisätään, on myös kotihoidon palvelut turvattava, toiminnanjohtaja Jan Koskimies toteaa.

Ikäystävällinen teko 2020 -tunnustus luovutetaan Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorvelle etäyhteyden välityksellä Eläkeläiset ry:n syntymäpäivänä 3. joulukuuta kello 15.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut