Pirkanmaalaismiehelle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta useista omaisuusrikoksista – "Osaan jonkun verran kyllä avata puhelimia"

Alluesyyttäjä Tanja Heinonen vaatii pirkanmaalaismiehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useammasta omaisuusrikoksesta. Vaatimus on kova siksi, että mies on syyllistynyt vastaaviin rikoksiin moneen otteeseen.

– Rangaistusta mitattaessa on koventamisperusteena otettava huomioon hänen aikaisempi rikollisuutensa, koska sen ja uuden rikoksen suhde osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. Hän on rikosrekisterin perusteella syyllistynyt aiemminkin useita kertoja omaisuusrikoksiin, syyttäjä toteaa perusteluissaan.

Mies oli alkuvuodesta 2020 vienyt tamperelaisen yrittäjän toimitiloista tämän matkapuhelimen sekä lompakon sisältöineen. Tämän jälkeen hän oli alkanut käyttää yrittäjän työhön ja siviilielämään liittyviä sosiaalisen median tilejä. Mies oli ehtinyt ladata näille tileille kaksi kuvaa.

Tästä kirjataan syyte tietomurrosta.

Mies on esitutkinnassa kertonut "ostaneensa puhelimen joltakulta". Hän sanoo, ettei muista oliko puhelin tuolloin lukittuna.

– Osaan jonkun verran kyllä avata puhelimia, mies oli kertonut esitutkintavaiheessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut