Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Mikko Aaltonen sairasti koronan, haluaa varoittaa nyt muita – "Olkaa järkeviä itsenne ja muiden vuoksi"

Tampereen kaupunginvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen sairasti koronan. Arkistokuva. Petteri Mäkinen/Tamperelaisen arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen kertoo sosiaalisessa mediassa sairastaneensa koronan.

Aaltosen päivitys sosiaalisessa mediassa on julkinen, ja Tamperelainen uutisoi päivityksestä Aaltosen luvalla.

Käyttäkää maskia, pitäkää turvavälejä, noudattakaa ohjeita, olkaa järkeviä itsenne ja muiden vuoksi. Sairastin koronan....

Julkaissut Mikko Aaltonen Tiistaina 1. joulukuuta 2020

– Sairastin koronan. Kyseessä ei ole tavallinen flunssa.

Hän kertoo, että vointi vaihteli kahden viikon aikana runsaasti.

– Olin sairaana kaksi viikkoa. Kunto vaihteli tänä aikana paljon. Välillä luulin jo parantuneeni mutta sitten oireet alkoivat taas. Aluksi luulin, että minulla oli perusflunssa ja olin telonut selkäni. Selkää särki ja kipu tuntui säteilevän jalkoihin. Kävely, istuminen ja ajoittain makaaminenkin oli hankalaa.

– Pahimpina päivinä olin melkolailla toimintakyvytön. Liikkuessa muutama porras tai pienikin ylämäki saattoi alkaa hengästyttämään. Sairaalahoitoa en onneksi tarvinnut. Tällaiselle perusterveellekin tauti oli kuitenkin hyvin epämiellyttävä kokemus, Aaltonen kuvailee.

Nyt hän on jo koronasta parantunut ja toipunut.

– Nyt olen ollut terveenä jo toista viikkoa ja vointi on hyvä. Haju- ja makuaistikin ovat palanneet. Onneksi perheestä kukaan muu ei sairastunut enkä tiedä tartuttaneeni ketään muutakaan.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Kesä on vuokrauksen sesonkiaikaa

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut