Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terveydenhuollon yksiköihin tulee Pirkanmaalla tiukemmat vierailurajoitukset – vierailut sairaaloissa kielletään suurilta osin, synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö tai puoliso

Maakunnan pandemiaohjausryhmä on täydentänyt tiistaina viime viikolla tehtyjä suosituksia linjaamalla terveydenhuollon yksiköiden vierailuja. Terveydenhuollon yksiköissä vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja kriittisesti sairailta.

Linjauksen mukaan synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö tai puoliso. Sosiaalihuollon yksiköissä mukaan lukien Taysin kehitysvammahuollossa pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa mutta siirtymistä leviämisvaiheeseen pyritään aktiivisesti ehkäisemään.

Neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuus Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on joulukuun alkaessa 63,9 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus seitsemän vuorokauden ajalta tutkituista näytteistä on Fimlabin näytteiden perusteella nyt 1,6 prosenttia.